Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Πληρώνει ένα παιδάκι 2,5 ετών σε ξενοδοχείο;"


"Είμαστε μια οικογένεια με ένα παιδάκι 2,5 χρονών. Τηλεφωνήσαμε για να κάνουμε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο στο Δρέπανο Ναυπλίου για μία και μόνο διανυκτέρευση και ρώτησα τιμή για το δωμάτιο και μου είπαν 90ευρώ! (το αν είναι πολλά ή λίγα είναι άλλη ιστορία βέβαια) Θεώρησα σωστό να τους ενημερώσω ότι ...
θα έχω και το παιδάκι μας μαζί που είναι 2,5 και μου είπε η κοπέλα "μισό λεπτό"!!!! Το έψαξε και αφού το έψαξε μου λέει εεε με το παιδάκι πηγαίνει στα 100 ευρώ!!!! Υπάρχει κάποια λογική η κάποιος νόμος που να το εγκρίνει κάτι τέτοιο γιατί αυτό ισχυρίστηκε η υπεύθυνη εκεί!!!!! Το παιδί στα 2,5 ούτε ακτοπλοϊκό δεν πληρώνει και πληρώνει ξενοδοχείο?????????
Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί με πνίγει το δίκιο!!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------

Ανεξάρτητα αν κάποιες επιχειρήσεις επιλέγουν να παραχωρούν δωρεάν διαμονή στα παιδιά (0-2 ή ακόμη έως και 12 ετών), είναι καθ’ όλα νόμιμη η χρέωση κλίνης ακόμα και για το παιδί.



Πολλές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην προσέλκυση πελατείας και δη οικογενειών προσφέρουν τα παιδιά δωρεάν, άλλες όμως που δεν κινούνται προς αυτές τις αγορές (βλ. βίλλες στην καλντέρα κτλ) χρεώνουν κανονικά ή παρέχουν έκπτωση επί της τιμής της κλίνης ή και αποφεύγουν τα παιδιά.



Ταξ. Πράκτορας
------------

Τα παιδάκια χρεώνονται ή όχι βάση συμβολαίου με πράκτορες και πολιτικής ξενοδοχείου. Αν χρεώνονται πρέπει πίσω απ την πόρτα στο δωμάτιο να αναγράφεται ξεκάθαρα η τιμή ανά χρονική περίοδο (σαιζόν).

ΑΜ

----------

90 ευρώ ειναι πάρα πολλά για τη συγκεκριμένη περιοχή. Είτε μέσα στο Δρέπανο είτε στην Πλάκα. Κάμια φορά χρεώνουν παραπάνω γιατί σου βάζουν και κούνια μέσα. Όπως και να έχει και μέσα στο Ναυπλιο θα μπορούσες να βρεις φθηνότερα. Αντι να σε πνίγει το άδικο κλείσε αλλου!


-----------

Είναι στην ευχέρια του ξενοδοχείου να διαμορφώσει την πολιτική του όπως θέλει. Άλωστε ενημέρωσε εκ των πρωτέρων ότι η τιμή θα είναι 100 ευρώ, δεν είπε άλλα και άλλα έκανε. Αν δεν θέλεις ψάχνεις αλλού. Τόσο απλό.
Και κάτι ακόμα. Το παιδάκι μπορεί να μην πληρώνει ακτοπλοικό αλλά για το πλοίο η εταιρία δεν επιβαρύνεται με έξοδα. Στο δωμάτιο όμως ένα έξτρα άτομο είναι επιβάρυνση, θα χρειαστεί έξτρα κρεβατάκι μωρού, τα σεντόνια θα πλυθούν, θα καταναλωθεί περισσότερο νερό, ρεύμα, καθαριστικό.
Όλα αυτά προσθέοτουν στο κόστος, και ξανα λέω θα μπορούσαν να το αφήσουν δωρεάν αλλά είναι δικαίωμα τους να μην το κάνουν, εσείς γιατί παραπονιέστε; Πηγαίνετε αλλού, δεν σας είπαν ψέμματα ούτε σαν εξαπάτησαν.

------------


Και μόνο που σου ζήτησαν 10 Ευρώ να πας αλλού. Δεν φτάνει που θέλουν 90 που είναι ήδη πάρα πολλά για την περιοχή. άστους να πεινάσουν και θα στρώσουν.

----------



Share on Facebook