Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Είχαν κέφια οι βασικοί: 3-0


ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ Η AEK ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ΣΒΑΤΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ A ΜΕΡΟΣ.
ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΕΛΕΙΠΕ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ. «ΣΕΦΤΕ» ΜΠΛΑΝΚΟ… ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΛΥΜΠΕ

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ κόντρα στην Σβατς, την οποία και νίκησε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα με 3-0. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, σημείωσαν τρία γκολ από το 34’ μέχρι το 39’ και μετά έσβησαν τις μηχανές. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν οι Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος και Γκέντσογλου...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


...Ο Μπάγεβιτς και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι χρησιμοποίησε το 4-2-3-1, ενώ σήμερα δοκίμασε και το δίδυμο των «Λύμπε» - Μπλάνκο, το οποίο πήγε αρκετά καλά. Από το πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε η παρουσία του Λεονάρντο, ενώ στην επανάληψη καλοί ήταν οι Μπερνς και Έντερ. Στα αρνητικά της σημερινής εμφάνισης η έλλειψη ταχύτητας, η οποία πάντως δικαιολογείται, αφού οι «κιτρινόμαυροι» είναι ταλαιπωρημένοι από την προετοιμασία.

Το 4-2-3-1 και το ντεμπούτο του Μπλάνκο

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ ξεκίνησε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, κάτι που σημαίνει, πως αυτό θα είναι πιθανότατα και το σύστημα της Ένωσης για την φετινή περίοδο. Αυτό έχει δείξει άλλωστε ο Ντούσαν και σε όλες τις δοκιμές που έχει κάνει κατά την διάρκεια της προπόνησης. Όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα του σημερινού ματς, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λούκατς, στα δεξιά της άμυνας ο Γεωργέας, αριστερά ο Καράμπελας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Μαϊστόροβιτς και Δέλλα. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Καφές με τον Γκέντσογλου, στις πτέρυγες έπαιξαν οι Λεονάρντο και Σκόκο, στην κορυφή της επίθεσης ο Μπλάνκο και πίσω του ο Λυμπερόπουλος. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως υπήρξε και μία αλλαγή, καθώς ο Γεωργέας αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων και τη θέση του πήρε ο νεαρός Αργυρίου.

Πεντάλεπτο φωτιά!

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, το πρώτο τέταρτο του ματς κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, με την ΑΕΚ πάντως να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να ελέγχει τον ρυθμό. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κλείσει τους Αυστριακούς στο μισό γήπεδο και έψαχναν το γκολ. Στο 20’ έχασαν και την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία, όταν ο Καράμπελας έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Καφέ έφυγε άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και τρία λεπτά αργότερα, όταν από σέντρα του Λεονάρντο, ο Δέλλας αν και αμαρκάριστος, δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά με το κεφάλι.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Ένωση έκλεινε την Σβατς στα καρέ της. Αυτό είχε ως συνέπεια στο 34’ να μπει και το πρώτο γκολ. Ο Γεωργέας έκανε ωραία κίνηση και σέντρα από δεξιά, ο Σκόκο έστρωσε με το κεφάλι στον επερχόμενο Μπλάνκο, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ αυτό… άνοιξε την όρεξη στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά πέτυχαν άλλα δύο γκολ. Στο 38’ ο Γκέντσογλου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Λυμπερόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο «Λύμπε» με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Καλή κυκλοφορία, έλειπε η ταχύτητα…

Τα συμπεράσματα από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο και αγωνίστηκαν οι βασικοί, ήταν ιδιαίτερα θετικά. Βέβαια, η Σβατς δεν έφερε σχεδόν καμία αντίσταση στην ΑΕΚ και αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς από το πρώτο κιόλας 20λεπτο ήλεγχαν πλήρως το ματς και έπαιζαν τους αυστριακούς στο μισό γήπεδο. Η Ένωση είχε καλή κυκλοφορία, όμως δεν είχε ταχύτητα. Με εξαίρεση τους Σκόκο και Λεονάρντο που έβγαιναν συνεχώς από τα άκρα, το κέντρο ήταν αργό και οι παίκτες καθυστερούσαν πολύ να δώσουν τη μπάλα, κάτι που εκνεύρισε ουκ ολίγες φορές τον Ντούσκο. Από εκεί και πέρα, κρατάμε το πρώτο γκολ του Μπλάνκο στην φετινή χρονιά, την καλή συνεργασία του Αργεντινού με τον Λυμπερόπουλου και φυσικά τον δραστήριο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος και σε αυτό το φιλικό ήταν πολύ καλός, είχε κίνηση, επιχείρησε κάποια σουτ και έβγαλε αρκετές καλές σέντρες.

Αλλαγές και… πινελιές στο σύστημα

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές, καθώς στο γήπεδο έμειναν μόνο οι Λούκατς και Αργυρίου και πέρασαν οι Λαγός, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μάκος, Ιντζόγλου, Τσαμουρλίδης, Μπερνς, Εντερ και Παυλής. Ο Μπάγεβιτς στην επανάληψη χρησιμοποίησε το 4-5-1, με τον Λούκατς κάτω από τα δοκάρια, τον Λαγό στα αριστερά της άμυνας, τον Αργυρίου δεξιά και τους Μανωλά και Γιάχιτς στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μάκος, Ιντζόγλου και Τσαμουρλίδης, δεξιά ο Μπερνς και αριστερά ο Έντερ. Μόνος του στην κορυφή έπαιξε ο Παυλής.

Όσον αφορά την εξέλιξη, οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν πολλές. Η ΑΕΚ ήλεγχε και πάλι τον ρυθμό του ματς, ενώ η καλύτερη στιγμή ήταν στο 77’, όταν ο Μπερνς με δυνατή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η δεύτερη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 80’, όταν ο πορτιέρο της Σβατς έδιωξε δύσκολα ένα πολύ καλό σουτ του Παυλή.

Καλοί Έντερ, Μπερνς – πάλι στόπερ ο Γιάχιτς

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλή και έτσι δεν μπορούμε να βγάλουμε και πολλά συμπεράσματα. Από όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο, κρατάμε την καλή παρουσία των Έντερ και Μπερνς, οι οποίοι ήταν πολύ δραστήριοι και ταλαιπώρησαν αρκετά την αντίπαλη άμυνα, αλλά και την καλή εμφάνιση, για ακόμα ένα ματς, του νεαρού Ιντζόγλου.

Βέβαια, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν η χρησιμοποίηση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Σάνελ Γιάχιτς ως κεντρικού αμυντικού. Ο Μπάγεβιτς φαίνεται πως δεν υπολογίζει τον Βόσνιο για δεξί μπακ, καθώς εκεί αγωνίστηκε μόνο μετά το 70’, όταν αποχώρησε και ο Αργυρίου λόγω τραυματισμού και στο γήπεδο πέρασε ο Ματετζίδης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Λούκατς, Γεωργέας (39’ Αργυρίου, 67’ Ματετζίδης), Καράμπελας (46’ Λάγος), Μαϊστόροβιτς (46’ Μανωλάς), Δέλλας (46’ Γιάχιτς), Καφές (46' Ιντζόγλου), Γκέντσογλου (46’ Μάκος), Λεονάρντο (46’ Μπερνς), Σκόκο (46’ Τσαμουρλίδης, 72’ Φροξυλιάς), Λυμπερόπουλος (46’ Έντερ), Μπλάνκο (46’ Παυλής)

Σβατς: Τουρμίχερ, Έγκεν, Ρίγκλερ, Στάντλερ, Λαμπλ, Ράιτερ, Φόγκλερ, Χούμπερ, Μίσελερ, Κέλμερ, Κόστεντσερ.



http://www.sportdog.gr



Share on Facebook