Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δικάζονται 4 πανεπιστημιακοί γιατροί


Σε δίκη (πιθανότατα τον Σεπτέμβριο) παραπέμπονται τέσσερις πανεπιστημιακοί καθηγητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά τις σε βάρος τους ποινικές διώξεις που άσκησε πριν από μία εβδομάδα ο εισαγγελέας Ηρακλείου Ν. Μαρκάκης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στην εξωνοσοκομειακή δραστηριότητα του καθηγητή της ιατρικής..
Γ. Μελισσά.

Οι διώξεις στον μέχρι πρόσφατα διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας κ. Μελισσά είναι για παράβαση καθήκοντος και για αποσιώπησης λόγω εξαίρεσης κατ εξακολούθηση που αφορά τις ιατρικές πράξεις που κατηγορείται ότι έκανε εκτός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και συγκεκριμένα σε ιδιωτική κλινική , κάτι που απαγορεύεται ως γιατρός του ΕΣΥ. Επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας υπήρξε ο κ. Μελισσάς ο οποίος όπως έχει γράψει η «Π» ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για το εάν σχετίζεται με την προμήθεια νοσοκομείων με υγεινομικό υλικό από εταιρεία που φέρεται να είναι στο όνομα της συζύγου του.

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε και στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Γ. Παλλήκαρη, τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Οδυσσέα Ζώρα και στον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Παναγιώτη Βάρδα. Οι προαναφερθέντες κατηγορούνται ότι δεν παρέπεμψαν στα πειθαρχικά όργανα του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής τον κ. Μελισά σχετικά με την εξωνοσοκομειακή του δραστηριότητα.

Και οι τέσσερις αναμένεται να δικαστούν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ και τους γιατρούς από την εισαγγελία Ηρακλείου σχηματίζονται συνολικά οχτώ δικογραφίες που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Οι δικογραφίες αφορούν καταγγελίες για χρηματισμό, διπλοθεσίτες γιατρούς, απογευματινά ιατρεία, γιατρούς που χειρουργούσαν στο Πανεπιστημιακό ενώ δεν ασκούσαν κλινικό έργο, ακύρωση χειρουργείων στο στάδιο της προνάρκωσης, γιατρούς που απουσιάζουν στο εξωτερικό και εντούτοις πληρώνονται κανονικά από το νοσοκομείο.


ΙIRAKLIO WEB RADIO


http://irakliowebradio2.blogspot.com/




Share on Facebook