Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

"Απτόητοι παρά τις απεργίες οι Ελβετοί τουρίστες!"


"Η εφημερίδα της Ζυρίχης "Νew Zurcher Zeitung" στην ηλεκτρονική έκδοσή της (9/7) δημοσιεύει άρθρο των Ruth Spitzenpfeil & Christoph Stricker για την τουριστική κίνηση Ελβετών προς την Ελλάδα, που δεν επηρεάζεται, όπως αναφέρεται, από τις απεργίες.
Οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελβετία δεν ανησυχούν πλέον από τις ειδήσεις που...

προέρχονται από την Ελλάδα.

«Οι πελάτες μας κατανοούν πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα», δηλώνει η Andrea Mueller από την εταιρία Kuoni.Την άνοιξη που όλος ο κόσμος μιλούσε για την επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδος και σημειώθηκαν οι πρώτες απεργίες και διαδηλώσεις στη χώρα, παρατηρήθηκε μια βραχύχρονη μείωση ζήτησης των ελληνικών προορισμών, αλλά από τότε οι κρατήσεις έχουν φθάσει στο ίδιο επίπεδο με το 2009, όπως διαβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος του TUI, Roland Schmid.

Η Prisca Huguenin του Hotelplan δηλώνει ότι η Ελλάδα παραμένει για τους Ελβετούς ένας από τους πέντε δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς μαζί με την Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο και Κύπρο.
Η ίδια σημειώνει ότι σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ελλάδα βρίσκει κανείς καλύτερη εξυπηρέτηση από ένα ξενοδοχείο της ίδιας κατηγορίας στην Ιταλία στην ίδια τιμή.

Όσον αφορά την αναστάτωση που προκαλούν οι απεργίες, οι πελάτες των ελβετικών ταξιδιωτικών πρακτορείων ενημερώνονται εγκαίρως για τις καθυστερήσεις πτήσεων και ούτως ή άλλως οι περισσότερες πτήσεις από την Ελβετία αφορούν "τσάρτερ" που πετούν απευθείας στα νησιά, ενώ οι διαδηλώσεις περιορίζονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις και δεν επηρεάζουν τα ελληνικά νησιά.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων δηλώνουν ότι οι Έλληνες καταβάλλουν τώρα ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, ώστε να αντισταθμίσουν τα άσχημα νέα για τη χώρα τους.

Τέλος, αναφέρεται ότι γενικά τα πακέτα από την Ελβετία προς την Ελλάδα είναι φέτος φθηνότερα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της διολίσθησης του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου και καλύτερης διαπραγμάτευσης της τιμής τους."
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Share on Facebook