Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Παρουσίαση, του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στα Σκόπια


ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...


Παρουσίαση των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων, από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Στυλιανό Αγγελούδη. Ο διευθύντων σύμβουλος του λιμανιύ, αναφέρθηκε...



...διεξοδικά στα πλεονεκτήματα του λιμανιού, σημειώνοντας ότι η γεωστρατηγική θέση του λιμανιού το καθιστά ελκυστικό για τις εταιρίες των γειτονικών χωρών.

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε και στους στρατηγικούς στόχους που έχει χαράξει η διοίκηση του λιμανιού σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και οι οποίοι είναι:

- η προκήρυξη του διαγωνισμού, μέχρι το τέλος του 2010, για την επέκταση της προβλήτας 6,

-η κατασκευή και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου, σε έκταση 200 με 300 στρέμματα, που θα γίνει με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και

-η πλήρης αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση μίλησαν και εκπρόσωποι εταιριών από την ΠΓΔΜ, που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς το ως την καλύτερη επιλογή, λόγω της κοντινής απόστασης και του καλού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου.

Σχετιμά με τις... γκρίνιες για κάποιες απεργίες που έγιναν το 2008 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ανάγκασαν αρκετές εταιρίες από την ΠΓΔΜ να στραφούν προς τα λιμάνια του Δυρραχίου, στην Αλβανία και του Μπαρ, στο Μαυροβούνιο, ο κ. Αγγελούδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους εταιριών από την ΠΓΔΜ που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη διακίνηση των εμπορευμάτων τους, ότι έχει την εξουσιοδότηση και των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων του λιμανιού να διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, η εργασιακή ειρήνη αποτελεί επιλογή όλων.

Εκπρόσωποι των εταιριών από την ΠΓΔΜ επισήμαναν ακόμη την ανάγκη για απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών και των ελέγχων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και για αποτελεσματικότερη λειτουργία των σιδηροδρόμων, με στόχο να γίνεται έγκαιρα η παραλαβή και η αποστολή των εμπορευμάτων τους και να μειωθούν τα έξοδα των εταιριών τους.

Ο Αντονι Πέσεβ, από το οικονομικό επιμελητήριο της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ πρέπει να λειτουργεί καθαρά στη βάση οικονομικών και εμπορικών κριτηρίων και δεν πρέπει να επηρεάζεται από πολιτικές διαφορές και αποχρώσεις.


Share on Facebook