Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σεισμικές δονήσεις στο Αιγαίο


Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν, η μια χθες το βράδυ και η δεύτερη σήμερα τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου. Η πρώτη δόνηση ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η δεύτερη 4,4 βαθμών...




Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:53, 150 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, στη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Σεισμολογίας, ο σεισμός σημειώθηκε 23 χλμ. βορειοανατολικά του Πατητηρίου, στην Αλόννησο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 97 χλμ. ανατολικά του Βόλου, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε 10 χλμ.. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, έως και την Αθήνα.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή και δύο μετασεισμοί, μεγέθους 2,4 και 2,2 Ρίχτερ.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν ασθενής μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 5:30, 150 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό του εντοπίζεται και πάλι στο θαλάσσιο χώρο βορειανατολικά της Αλοννήσου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή της Κω

Share on Facebook