Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Μοντέστο: "Μυθική ομάδα ο Ολυμπιακός"


Εντυπωσιασμένος από τις πρώτες του παραστάσεις από τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε ο Φρανσουά Μοντέστο, σε δηλώσεις του στην γαλλική αθλητική ιστοσελίδα football365.fr.
Ο Γάλλος αμυντικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους "ερυθρολεύκους" και χαρακτήρισε "μυθική" την ομάδα. Αναλυτικά...




...Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό;

"Με υποδέχτηκαν πολύ καλά και δεν το περίμενα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε πόσο οργανωμένος είναι ο Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα. Η οργάνωσή του είναι εφάμιλλη των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης. Η ομάδα διαθέτει ένα καταπληκτικό προπονητικό κέντρο που σου παρέχει ό,τι χρειάζεσαι για να δουλέψεις κάτω από ιδανικές συνθήκες. Επίσης ο κόσμος είναι τρελός για την ομάδα του".

Για ποιο λόγο επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα;

"Υπάρχει νέος ιδιοκτήτης στην ομάδα και επέμεινε στην απόκτησή μου. Με γνώριζε και ήμουν η πρώτη του μεταγραφή. Έκανε το παν για να υπογράψω. Αρχικά δεν ήμουν και τόσο ζεστός σε αυτό το ενδεχόμενο και στη Γαλλία δεν είχαν τόσο καλή εικόνα για την ομάδα. Ήρθα να δω τις εγκαταστάσεις και ο σύλλογος υποδέχτηκε εμένα και τη σύζυγό μου πολύ καλά και υπέγραψα το ίδιο απόγευμα. Ένιωσα πως ήθελαν πολύ να με αποκτήσουν. Η ομάδα έχει φιλοδοξίες και δεν δίστασα να υπογράψω".

Μίλησες με τον Ντομί ή τον Καρεμπέ;

"Οχι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Όμως γνώριζα πως ήταν μία μεγάλη ομάδα και πως βρίσκεται σε μία όμορφη πόλη".

Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει φιλοδοξίες. Ήδη απέκτησε τον Ιμπαγάσα και τον Ρόμενταλ…

"Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στο Champions League. Είναι κάτι σαν τη Μαρσέιγ της Ελλάδα. Έχει τους περισσότερους οπαδούς στη χώρα, είναι μυθική ομάδα. Στην Ελλάδα αγωνίζονται αρκετοί Γάλλοι παίκτες. Το πρωτάθλημα δεν θεωρείται πως είναι υψηλού επιπέδου, αλλά όλοι λένε πως είναι πολύ δύσκολο. Επίσης εδώ θα βρω μία εκπληκτική ατμόσφαιρα".

Σε ποια θέση θα αγωνιστείς;

"Για την ώρα ο προπονητής με υπολογίζει ως κεντρικό αμυντικό. Ομως ανήκω σε μία μεγάλη ομάδα με πολύ ανταγωνισμό. Θα δούμε. Εχω το πλεονέκτημα ότι μπορώ να αγωνιστώ σε πολλές θέσεις".

http://www.contra.gr/


Share on Facebook