Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τρίτη συνεργασία Δήμητρας Ματσούκα-Μαρίας Ζορμπά


Η Μαρία Ζορμπά είναι μία αξιόλογη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με επιλεκτικές εμφανίσεις στην τηλεόραση,όπως το "Φάντασμα" του Γιάννη Διαμαντόπουλου το 1990 στην ΕΤ2 με πρωταγωνίστρια τη Λυδία Κονιόρδου και τον "Θησαυρό της Αγγελίνας" το 2005 στη ΝΕΤ με τη Ντίνα Κώνστα. Πιο πρόσφατη, η συμμετοχή της ...
στο αριστοτεχνικό "Δέκα" βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση και σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου ("Η Αίθουσα του Θρόνου), για λογαριασμό του ALPHA, το 2007. Η ίδια ερμήνευσε την Ειρήνη Χαριτάκη, τη γυναίκα που είχε στενές επαφές με τον θείο του συζύγου της και ιδιοκτήτη της γειτονιάς Αναστάσιο Καλογερά (Δημήτρη Καταλειφό). Η Μαρία Ζορμπά έχοντας σημειώσει μια επιτυχημένη καλλιτεχνικά πορεία στο θέατρο, έγινε ευρύτερα γνωστή το 2001 μέσα από τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία "Σώσε με" του Στράτου Τζίτζη, για την οποία μάλιστα απέσπασε το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στο 42ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του "Τv zapping", η Μαρία Ζορμπά έπειτα από 3 χρόνια αποχής επιστρέφει στην τηλεόραση, συμπληρώνοντας την τετράδα της πολυσυζητημένης ξενόφερτης σειράς του Mega "Φίλες" που έρχεται από την Ιταλία και φέρνει ένα ευρωπαϊκό άρωμα "Sex and the city".Οι υπόλοιπες τρεις κυρίες που θα υποδυθούν τις τέσσερις κολλητές που θα μοιράζονται προβλήματα και ερωτικά αδιέξοδα είναι η Ράνια Σχίζα ("Σαββατογεννημένες","Χαρά Αγνοείται"), Λίνα Σακκά και Δήμητρα Ματσούκα. Για την ιστορία, αυτή πρόκειται για την τρίτη συνεργασία ανάμεσα στη Δήμητρα Ματσούκα και τη Μαρία Ζορμπά καθώς οι δυο της έχουν δουλέψει ξανά δύο φορές, μία για τον κινηματογράφο και μία για την τηλεόραση και μάλιστα την ίδια χρονιά, το 2005. Συγκεκριμένα, οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτα στην αμφιλεγόμενη ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου "Τεστοστερόνη" σε σενάριο δικό του και του Αυγούστου Κορτώ που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το προχωρημένο περιεχόμενο του. Έπειτα, η Μαρία Ζορμπά έκανε μία σημαντική εμφάνιση στην τηλεταινία του Mega "Ο δρόμος" σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου και σε σενάριο Βαγγέλη Νάση ("Ξέχασέ με"),για την οποία και οι δύο πρωταγωνίστριες του Ελένη Καστάνη και Δήμητρα Ματσούκα απέσπασαν αξιόλογες κριτικές ως άλλες Θέλμα και Λουίζ.

Το Mega πιστεύει πολύ στις "Φίλες" και σε συνδιασμό με το μειωμένο αριθμό σήριαλ που θα προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό τη νέα σεζόν, κάνει τα πάντα ώστε να εξασφαλίσει τόσο την εμπορική,όσο και την καλλιτεχνική επιτυχία του. Πάντως και οι τέσσεερις πρωταγωνίστριες απείχαν τηλεοπτικά φέτος, αφιερώνοντας όλο τους το χρόνο στον θέατρο.Η Λίνα Σακκά στο "Αθώος ή ένοχος" σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, η Ράνια Σχίζα στις «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Κρίστοφερ Χάμπτον,η Μαρία Ζορμπά στο "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή στο Εθνικό, ερμηνεύοντας τη Μαρία (την ατίθαση κόρη της Νίνας, Φιλαρέτης Κομνηνού) και η Δήμητρα Ματσούκα στην παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου "Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα",αλλά και στις "Χρυσές Δουλειές" του Στηβ Τόμπσον στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.Αυτό που μένει τώρα είναι ,να δούμε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το Mega,αλλά και την ένωση των δυνάμεων αυτών των διαφορετικών μεν, αλλά σπουδαίων γυναικών δε,που ομολογουμένως προκαλεί το ενδιαφέρον όλων.

http://tvnea.blogspot.com/





Share on Facebook