Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ανακοινώσεις για την έλλειψη νερού στα Χανιά.


Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής ύδρευσης είναι οι κάτοικοι των Χανίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής λόγω έλλειψης των υδατικών αποθεμάτων.

Ανακοινώσεις με τις οποίες συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τη σπατάλη νερού εξέδωσαν ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) και η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα (ΔΕΥΑΒΑ)

Όλοι... ζήτησαν τη συνδρομή των πολιτών, προκειμένου να σταματήσει η όποια σπατάλη και η χρήση του νερού να γίνεται λελογισμένα.

Στην οξύτητα του προβλήματος αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του και o αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΔΥΚ Μάρκος Πατρελάκης.

Ο κ Πατρελάκης χαρακτήρισε την κατάσταση άκρως οριακή, ενώ τόνισε ότι εκτός από τη λειψυδρία υπάρχει εντονότατο πρόβλημα και στο δίκτυο καθώς άδειασαν ακόμα και σωλήνες ,με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές βλάβες.

« Είμαστε αναγκασμένοι από τις αρδεύσεις να δίνουμε νερό στις υδρεύσεις αλλά αν συνεχισθεί έτσι η κατάσταση πιθανόν τον επόμενο μήνα να αναγκασθούμε να κάνουμε περικοπές και στις υδρεύσεις».

Η λειψυδρία, είχε ως αποτέλεσμα να « στερέψει και η λίμνη της Αγιας. H λίμνη θύμιζε ξέρα κάτι που έκανε το δήμαρχο Θερίσου Γιώργο Τσαπάκο, να επισκεφθεί το μεσημέρι τον εισαγγελέα Χανίων για να τον ενημερώσει για την κατάσταση, ενώ το πρωί της Δευτέρας αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση θα προχωρήσει και στην υποβολή μηνύσεων.

« Θα ενημερώσω τον κ. εισαγγελέα και από Δευτέρα θα προχωρήσω σε μηνύσεις κατά πάντως υπευθύνου. Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα για να βρεθεί λύση με τον πανέμορφο υδροβιότοπο για να σταθεροποιηθεί η στάθμη της λίμνης,» τόνισε ο δήμαρχος Θερίσου.




Share on Facebook