Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Η σκέψη μου μαζί σου..."


"Ποιά "ΣΕΧΤΑ" ρε παιδιά; Ποιοί "επαναστάτες"; Έτσι είναι οι επαναστάτες; Ρίχνουν 16 σφαίρες σ'έναν άνθρωπο στην είσοδο του σπιτιού του επειδή είχε δυνατό το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας λόγου; Επειδή είχε το θάρρος και την ανδρεία να βγει μπροστά και να κάνει το χρέος του ως πολίτης και δημοσιογράφος και να βγάλει αλήθειες χωρίς να υποταχθεί σε άλλου είδους συμφέροντα; Τέτοια στάση θα έπρεπε να κρατούν όλοι αυτοί οι δολοφόνοι απατεώνες που μας ...
κυβερνούν και που εμείς συνεχίζουμε να ψηφίζουμε. Γιατί μπορεί και να μη μας δολοφονούν στην πράξη, αλλά μας δολοφονούν σαν λαό, μας πηγαίνουν τόσα χρόνια πίσω. (και ποιός ξέρει...ίσως και να μας δολοφονούν και στην πράξη...κανείς μας δεν ξέρει την αλήθεια, αλλά είμαι σίγουρη ότι όλων η σκέψη περνάει κ από εκεί μετά τη δολοφονία του Σωκράτη).

Εγώ δεν περιμένω καμία προκήρυξη. Και καμία ανάληψη ευθύνης από το οποιοδήποτε ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ που ονομάζεται ΣΕΧΤΑ δεν θα μου καλύψει τα κενά, ούτε θα με κάνει να νιώσω καλύτερα και δεν θ'απαλίνει τον πόνο και τη θλίψη που νιώθω καθημερινά μετά την 19η Ιουλίου. Το μόνο που θα με κάνει να αρχίσω να σκέφτομαι ότι ίσως αυτή η χώρα αγαπάει τα παιδιά της και θέλει κάποια στιγμή ν'αρχίσει να τα προστατεύει και να φροντίζει γι'αυτά θα είναι αν δω έστω κάποιους εισαγγελείς, πολιτικούς ή δεν ξέρω κ εγώ ποιούς να παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους κ ν'αρχίσουν να τιμωρούν έναν έναν όλους αυτούς που με τις πληρωμένες απειλές τους μας φιμώνουν, μας απειλούν και μας κρατούν δέσμιους των συμφερόντων τους τόσα χρόνια. Γιατί τους γνωρίζουν όλους , όπως τους γνωρίζουμε κ εμείς. Δεν θέλω να ζω άλλο σε μια χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και η δικαιοσύνη και η ελευθερία λόγου αλλά που όσο περνούν τα χρόνια ΚΩΛΩΝΕΙ στη θέα κάποιων ψωροχιλιάρικων. Δεν θέλω να πιστεύω ότι η τόσο άδικη και άγρια δολοφονία του Σωκράτη θα περάσει έτσι , στον βρόντο, χωρίς να ξυπνήσει κανέναν από αυτούς που θα μπορούσαν να κάνουν πολλά.

Κ ας σταματήσουν πια να νομίζουν ότι απευθύνονται σ'έναν λαό βλάκα, με χαμηλή νοημοσύνη, που δεν χαμπαριάζει, που δεν ξέρει τί του γίνεται κ που πιστεύει ό,τι του λένε. Διότι δεν υπάρχει καμία ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ πίσω από αυτό το πρωτοφανές έγκλημα. Μόνο ΣΕΧΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ που τα πήρανε χοντρά για να στερήσουν με 16 σφαίρες (το λέω κ ακόμα δεν το πιστεύω) την παληκαρίσια φωνή, που την ακολουθούσε ποτάμι λαού, από την μάνα, τ'αδέρφια, την γυναίκα του, τα παιδιά του κ από όλους εμάς. Να ξέρουν όμως ότι το ποτάμι λαού γίνεται χείμαρρος...που θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή σύντομα θα περάσει με φόρα σαν τσουνάμι τόσο δυνατό και θα τους πνίξει μια και καλή. Τσουνάμι τόσο άγριο όσο η εκτέλεση του Σωκράτη. Και τα χιλιάρικά τους δεν θα φτάνουν για να το σταματήσουν.

Σωκράτη σε γνώριζα ελάχιστα. θα προτιμούσα την Τρίτη να ερχόμουνα όντως να σε συναντήσω, όχι όμως για να σου πω το τελευταίο αντίο. Το οποίο δεν στο είπα ούτε τότε και ούτε πρόκειται να στο πω...απλά γιατί υπάρχεις. Υπάρχεις και θα υπάρχεις τόσο έντονα και ζωντανά στις ψυχές μας, κ εσύ καλύτερα απ'όλους μας ξέρεις την ανυπέρβλητη δύναμη της ψυχής. Η σκέψη μου είναι μαζί σου. Θα μιλάω σε όλους για σένα και θα λέω όσα χρόνια κ αν περάσουν ότι στη ζωή μου γνώρισα έστω και για λίγο έναν ήρωα. θα μιλάω όπως μιλάς κ εσύ σ'εμένα.

"Τρωκτικά"...ό,τι και να γίνει μην τους κάνετε την χάρη. Μην σιωπάτε. Συνεχίστε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο και αντλήστε δύναμη από αυτό το έγκλημα. Σας στηρίζουμε όλοι και το ξέρετε.

Τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια και κουράγιο στην γυναίκα του. Το κενό της απουσίας του είναι τεράστιο αλλά είμαι σίγουρη ότι είναι εκεί δίπλα σας και σας φυλάει."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ







Share on Facebook