Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά ο Αβραμόπουλος


ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ" ΚΑΙ "ΤΣΕΣΜΕ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με σκοπό...



... την εξέταση της ανησυχητικής κατάστασης που διαμορφώνεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και την κινητικότητα που ανέπτυξαν τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο τα ερευνητικά σκάφη «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Αβραμόπουλου προς τον Πρωθυπουργό:


Η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο, με την έξοδο των ερευνητικών σκαφών «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ», σε συνδυασμό με σειρά ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας, που υπονομεύουν και θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, αλλά και η μη πειστική επιχειρηματολογία του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα λεπτή, όσο και ανησυχητική κατάσταση, την οποία πρέπει συνολικά να εξετάσουμε.

Για τον λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που προβλέπεται στο αρ. 82 παρ. 4 του Συντάγματος, βάσει του ν.3132/2003 παρ.3, με αποκλειστικό θέμα την εν γένει στάση της Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.



Share on Facebook