Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου και Τ. Μπιρμπίλη για ημιυπαίθριους


Η διαδικασία συλλογής του τέλους διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων από το οποίο η Κυβέρνηση αναμένει έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ εφέτος και 500 εκατ. ευρώ το 2011, θα εξετασθεί...



σήμερα το απόγευμα σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει συνομολογήσει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει σημειωθεί πρόοδος στην συλλογή του τέλους διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων και να έχει εισπραχθεί σημαντικό μέρος των 800 εκατ. ευρώ που έχει προϋπολογίσει η Κυβέρνηση.

Οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να διευθετήσουν για 40 χρόνια τους παράνομα κλειστούς ημιυπαίθριους, τις σοφίτες, τα πατάρια, τα υπόγεια, τους φωταγωγούς, τα εσωτερικά αίθρια, τις εσοχές των κτιρίων και τις πιλοτές με βάση τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, ωστόσο η διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων τακτοποίησης κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, γεγονός που έχει θορυβήσει τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

tanea


Share on Facebook