Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

"Ανεμόμυλοι... μίζες και λεφτά πεταμένα!!!"



"ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΚΥΘΝΟΣ 17/7/2010
6 ΜΠΟΦΩΡ Ο ΑΕΡΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΙ VESTAS ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΑΣ....
ΑΠΟΡΩ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ...



ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...

ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΟΙ ΔΕΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥΣ?

ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΞΕΡΩ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΙΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΝΕΜΟΥ ΕΧΟΥΝ. ΠΙΘΑΝΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΛ. ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟ! ΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΞΥΠΝΟΙ."

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

------------------------------------------------------------------------------

"Όποιος έστειλε αυτό το μύνημα καλό θα ήταν να γνώριζε πώς ακριβώς λειτουργούν οι ανεμογεννήτριες. Αν πράγματι φυσούσε άνεμος 6 μποφώρ ή και παραπάνω, καλώς δεν λειτουργούν αφού σημαντικό στοιχειο της λειτουργίας τους είναι το λεγόμενο όριο του Getz, ένας φυσικός νόμος, που καθιστά απαγορευτική την λειτουργία των ανεμογεννητριλων όταν η ταχύτητα του ανέμου ξεπερνά ένα όριο (το όριο του Getz). Αυτό υπολογίζεται από μαθηματικό τύπο και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. καλώς λοιπόν δεν δουλεύουν, και καλό θα ήταν όσοι σχολιάζουν, να ελέγχου! ν μερικά πράγματα προηγουμένως."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook