Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Αυτοκτόνησε φυγάς που οι αρχές κατεδίωκαν εδώ και μια εβδομάδα


Ο Ραούλ Μοάτ, φυγάς που κατεδίωκαν οι αρχές εδώ και μια εβδομάδα στη Βρετανία, αυτοπυροβολήθηκε και "είναι νεκρός", δήλωσε πηγή που γνωρίζει...
λεπτομέρειες για την επιχείρηση της αστυνομίας με στόχο να τον συλλάβει στο Γαλλικό Πρακτορείο τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Προς το παρόν, η αστυνομία επίσημα έχει ανακοινώσει απλώς ότι ο "ύποπτος έριξε μια σφαίρα" και "νοσηλεύεται σε νοσοκομείο".

Ο πρώην πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα, 37 ετών, σκότωσε το φίλο της πρώην κοπέλας του, τραυμάτισε σοβαρά την ίδια και πυροβόλησε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό που τον κατεδίωκε την τελευταία εβδομάδα. Είχε λάβει εξιτήριο από σωφρονιστικό κατάστημα στο Ντέρχαμ την περασμένη Παρασκευή, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης για επίθεση. Είχε προαναγγείλει τι επρόκειτο να ακολουθήσει με ένα μήνυμά του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι Βρετανικές αρχές κινητοποιήθηκαν, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν διεξαχθεί ποτέ στη χώρα, για να τον εντοπίσουν. Αστυνομικοί τον περικύκλωσαν στο Ρόθμπερι, βόρεια του Νιούκασλ, το απόγευμα της Παρασκευής. Διεξήχθησαν εξάωρες διαπραγματεύσεις πριν αποφασίσει, όπως φαίνεται, να αυτοκτονήσει.

Share on Facebook