Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Σκέψεις εκπαιδευτικού πάνω στην πρόταση του ΕΣΡ"


"Ως εκπαιδευτικός λυκείου προβληματίστηκα από την υπόδειξη του ΕΣΡ προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τη συμμετοχή ανηλίκων, περιορίζοντας τις ενστάσεις μου στη λυκειακή ηλικία.
Οι μαθητές μας έχουν επανειλημμένα αποδείξει την ωριμότητά τους έστω και μέσα από κάποιες υπερβολές στις ενέργειές τους...
Θα μπορούσε κανείς να τους καταδικάσει για τον Δεκέμβρη και ό,τι αυτός σήμαινε για όλους μας;
Ανεξάρτητα από το αν π.χ. συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις απόψεις του κ. Λαζόπουλου ή τις όποιες ενδεχομένες υπερβολές του, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως η παρουσία μαθητών στην εκπομπή του είναι βλαπτική για τα παιδιά και την προσωπικότητά τους; Αντίθετα είμαι πεπεισμένος πως η συμμετοχή τους σε μια εκπομπή σαν το τσαντήρι του, αποτελεί για τα παιδιά αξεπέραστο μάθημα.
Από την άλλη, δέχομαι απόλυτα πως οι μαθητές δεν επιτρέπεται να άποτελέσουν΄"θύματα" στο βωμό της τηλεθέασης π.χ. των όποιων μεσημεριανάδικων.
Τι προσπαθούν λοιπόν να κάνουν οι υπεύθυνοι του ΕΣΡ; Να βάλουν τα παιδιά σε γυάλα, όταν με την αποφοίτησή τους από το λύκειο θα κληθούν να εκλέξουν κυβέρνηση ψηφίζοντας νόμιμα; Τι θέλουν; Η μόνη πηγή διαμόρφωσης άποψης να είναι το σχολικό βιβλίο μέχρι την αποφοίτηση; Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αυτοί οι καιροί."

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ






Share on Facebook