Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

"Για τα ελληνικά περίπτερα"


"Αυτά τα ελληνικά περίπτερα που είναι δική μας, εθνική πατέντα και που πουλάνε σχεδόν όλα τα βασικά, που είναι ανοιχτά, κάποια από αυτά, όλο το εικοσιτετράωρο, ως έτοιμοι παρηγορήτρες κάθε ξενυχτισμένου, απελπισμένου και περιπλανώμενου, ο οποίος εκείνες τις δύσκολες ώρες ...
μπορεί να βρει από τσιγάρα μέχρι σάντουιτς και από βιβλία μέχρι μπίρες και μικρά μπουκαλάκια βότκας. Σχεδόν, δηλαδή, ό,τι χρειάζεται ένας αποσταθεροποιημένος άνθρωπος που περιπλανάται στα κουφώματα της νύχτας."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

----------------------------------

Είδα το παραπάνω και έφριξα στην κυριολεξία. Τόσο καιρό, διαβάζωντας αντίστοιχα ποστ λέω "ΟΚ, απόψεις είναι ο καθένας έχει". Αλλά η συγκεκριμένη με έβγαλε από τα ρούχα μου. Μέχρι και η μαλακία έχει τα όρια της. Επειδή δηλαδή τα περίπτερα, πουλάνε σάντουιτς, περιοδικά,βιβλία, τσιγάρα και γενικότερα έχουν πάρει (τα περισσότερα) την μορφή ενός μικρού ψιλικατζίδικου, σημαίνει ότι ο κόσμος που απευθύνετε σε αυτά είναι "...αποσταθεροποιημένος άνθρωπος που περιπλανάται στα κουφώματα της νύχτας."; Είναι δυνατόν, να υπάρχει κάποιος στην ελληνική κοινωνία που να είναι τόσο μαμάκας και να λέει κάτι τέτοιο; Και το επαναλαμβάνω....Είναι δυνατόν; Ο συγγραφέας του συγκεκριμένου ποστ πρέπει να πίνει, ότι πίνετε για να τα λέει αυτά. Διαβάζω το τροκτικό, εδώ και περίπου 2 χρόνια, αλλά φέτος η κατάσταση ρε παιδιά έχει παραγίνει. Ο κάθε πικραμένος, ΜΑ ο κάθε πικραμένος μπαίνει και γράφει την μαλακία του (πολλοί θα πουν ότι το ίδιο κάνω και εγώ). Αλλά ΕΛΕΟΣ!!!!

Το ότι ο καθένας, έχει βρει πλέον το τροκτικό, σαν βήμα για να εκφράζει το οτιδήποτε, είναι γελοίο. Μπαίνει ο ένας και λέει "εκεί δεν μου έδωσαν απόδειξη", "εκεί μου έδωσαν λάθος απόδειξη", "εκεί με κοίταξε στραβά ο ιδιοκτήτης/με έκραξε η πωλήτρια" κλπ κλπ. Και τώρα μπαίνει και ο ο κύριος/κυρία και χαρακτηρίζει το 90% των Ελλήνων καταναλωτών εμμέσως πλην σαφώς όμως "νονούς" και "αποβράσματα". ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!! Πλέον, το όλο θέμα θυμίζει το παλιο "θα σου στείλω τον Τριανταφυλλόπουλο" με το τροκτικό.

Έχεις πρόβλημα καλέ μου άνθρωπε με κάτι; ΔΡΑΣΕ όπως πρέπει και αρμόζει. Το να μπαίνεις στο τροκτικό και να κάνεις καταγγελίες ή να γράφεις για "ότι του φανεί του λολοστεφανή" δεν βοηθάει κανέναν. Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες και εν κατακλείδι υπάρχει και η αστυνομία. Εάν έχεις βγει τόσο πολύ από τα ρούχα σου, κάνε μήνυσή στην τελική.

Τι να πω πλέον; Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Το τροκτικό είναι για να ενημερωνόμαστε. Όχι για να διαβάζουμε τις παπαρολογίες του καθενός.





Share on Facebook