Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Απο φάρο σε φάρο..."


"Ταξίδεψα προχθές με το Blue star Horizon γιά Χανιά, καθοδηγημένος από την διαφήμηση "...άνετα και γρήγορα με το πολυτελές....". Οσο αφορά το γρήγορα το πλοίο ποτέ δεν ξεπέρασε τα 22.3 ΝΜ (με σιγουριά γιατί είχα το GPS μαζί για να περνάει η ώρα) και έκανε 7.45' ακριβώς μετρημένο από ντόκο σε ντόκο ενώ ο πράκτορας μου είχε πεί 7.10'.
Ρωτήσαμε ένα αξιωματικό του πλοίου γιατί η καθυστέριση και που είναι το "ταχύτατο". Μας απάντησε ευγενικά, οτι το ...πλοίο έφτασε ακριβώς στην ώρα του, και η πολιτική της εταιρίας είναι να μετρά τον χρόνο από φάρο σε φάρο !
Τι εξυπνάδες είναι αυτές!!!
Γιατί μπορεί ο επιβάτης να μπεί στον φάρο και να βγεί στον φάρο; ,σε λίγο θα μετράνε κι από τη στιγμή που φαίνετε το νησί με τα κιάλια!!!
Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή αλλά χάνεις την ανταπόκριση με άλλα πλοία ειδικά στην επιστροφή στόν Πειραιά και αυτό με προβληματίσε.
Η ουσία είναι οτι θεωρούν τον επιβάτη "χαιβάνι" γενικά αφού το "άνετο και πολυτελές" αναφέρετε το λιγότερο,σε 25ετές σκάφος σε πολύ μέτρια, οπτικά τουλάχιστον, κατάσταση !"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


----------

Απο ντόκο σε ντόκο και κράτει όλα, ειναι η εγγραφή του ταξιδίου στο ημερολόγιο του πλοίου.

Επαγγελματίας Πλοίαρχος

-----


Ο υπολογισμός του χρόνου ταξιδίου και κατά συνέπεια οι διαφιμήσεις και των δύο εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Πειραιάς - Σούδα - Πειραιάς γίνονται από φάρο σε φάρο. Αναγράφεται και στα διαφημιστικά τους φυλλάδια.
Αυτό συμβαίνει γιατί από τη στιγμή που το πλοίο θα φτάσει στο φανάρι, η λιμενική αρχή καθορίζει το αν και το πότε θα μπορέσει το πλοίο να μπει μέσα και να δέσει.
Σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει πλοία να περιμένουν και μια ώρα σταματημένα στην είσοδο του λιμανιού, μέχρι να τους δωθεί η απαραίτητη άδεια και οδηγίες.

-----------------------------------------------------------------------------------

"Το πλοίο φίλτατε ταξιδιώτη μπορεί να είναι ηλικίας 23 χρονών (έτος ναυπήγησης 1987) ό,ως δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολυτελές. Όλα του τα σαλόνια θα ζήλευε ακόμα και κρουαζιερόπλοιο! Πόσο μάλλον το εστιατόριο του πλοίου! Για την ώρα άφιξη έχω να πω ότι όλες οι εταιρείες έτσι μετράνε τον χρόνο ταξιδιού, από είσοδο σε είσοδο. Και επειδή μένω στα Χανιά και σήμερα παρέλαβα άτομο από το πλοίο, σήμερα το πλοίο ΕΔΕΣΕ στις 16:10 με το ρολόι και 16:15 είχε αρχίσει η αποβίβαση. Προγραμματισμένος κατάπλους ήταν στις 16:15, και 16:15 ήδη είχε αρχίσει η αποβίβαση... Το 7 και 45 που μου λέτε εσείς, δεν στέκει, καθότι από Πειραιά φεύγει on time, δηλαδή 14:45 έχει σηκώσει καταπέλτη και μετά από 7 και 45 δηλαδή στις 22:30 έχει δέσει στα Χανιά. Μήπως το 7 και 45 είναι ο χρόνος που εσείς παρέμεινες στο πλοίο; Το μπαλκόνι μου έχει θέα στο λιμάνι και ποτέ δεν έχει μετά τις 22:15 μόνο όταν έπαθε βλάβη που έφτασε στις 23:45... Αυτά τα ολίγα. Εύχομαι αυτό να μην είναι αιτία για να μην προτιμήσουμε ξανά BLUE STAR FERRIES... Και γρήγορα και άνετα... Εκτός βέβαια εάν προτιμήσετε το ΛΑΤΩ και τις 8 ώρες και 40 λεπτά ταξιδιού αντί των 7 ωρών και 20 (το πολύ) λεπτών του BLUE HORIZON... Έχει μία ώρα και 20 λεπτά διαφορά με σημαντική διαφορά στις τιμές..."

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΟΥΔΑΣ

Share on Facebook