Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Παρουσίαση Σάντος


Παρουσιάζεται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας, ο Φερνάντο Σάντος Απαντήσεις του Φερνάντο Σάντος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:...


«Είναι σημαντικό ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών γνωρίζουν καλά έμενα ξέρουν πως δουλεύω όποτε δεν θα έχουμε πρόβλημα με αυτό. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε καλά παιχνίδια στον Ελληνικό λαό»

Για την προσαρμογή του:

«Επειδή έχω δυσκολία να μιλήσω Ελληνικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να κατανοήσω. Αντιπροσωπεύω την Ελλάδα και έναν ολόκληρο λαό. Γνωρίζω καλά την ελληνική νοοτροπία. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να δίνουν το 200%. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικό να δουλεύεις κάθε μέρα με τους παίκτες σου. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα μικρά διαστήματα που θα συγκεντρωνόμαστε»

Για το αν τον αγχώνουν οι προηγούμενες επιτυχίες και πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει η Εθνική:

«Η ελληνική ομάδα έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Με εξαίρεση το Μουντιάλ του 2006 συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν αγχώνομαι προσωπικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι αν διατηρήσουμε την Ελλάδα σταθερά σε αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν με αγχώνει το τι έχει καταφέρει να κάνει η Ελλάδα πιο πριν, σίγουρα από την δική μου πλευρά να κάνουμε ότι καλύτερο είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα ψηλά.

Για την κριτική που δέχθηκε ο προηγούμενος προπονητής και τι θα αλλάξει στα κριτήρια επιλογής των παικτών και στον τρόπο παιχνιδιού:

«Πάνω από όλα θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου στον προκάτοχο μου, τον κύριο Ρεχάγκελ για όλα αυτά τα οποία πέτυχε. Ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο, τη δική του νοοτροπία. Αυτός είναι ένας νέος κύκλος οπότε σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Από σήμερα δηλαδή, θα υπάρχουν νέοι κανόνες και στον τρόπο παιχνιδιού αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι φυσιολογικό».

Για συνεργασία με την ΕΠΟ και με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες:

Σε αυτή την ερώτηση αρχικά πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος:

«Ο Κύριος Σάντος θα έχει την επίβλεψη όλων των εθνικών ομάδων και θα είναι υπεύθυνος από την προ παίδων, μέχρι και την ανδρών φυσικά. Έχει παρουσιάσει κάποιες σκέψεις που αφορούν και στην οργάνωση αλλά και στη φιλοσοφία και θα τεθούν υπόψη όλων μας»

Για να συνεχίσει ο Φερνάντο Σάντος:

«Όπως ξέρετε θα μείνω μόνιμα στην Ελλάδα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα συνεργαστώ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Τάκη Φύσσα αλλά και με τις μικρότερες εθνικές ομάδες. Θα προσπαθήσω προσωπικά να είμαι κοντά με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες. Θα ανεβάσουμε το επίπεδο της παρατήρησης όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών. Στόχος μας δεν είναι να δούμε τι γίνεται μόνο στην Εθνική Ανδρών. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολύ δουλειά, αλλά για αυτό θα είμαστε εδώ 24 ώρες τη μέρα»

theplayer.gr

Share on Facebook