Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

"Θα καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση?"


"Αναμφίβολα, η χώρα μας έχει περιέλθει σε οικονομικό τέλμα! Οι λανθασμένες κινήσεις πολλών κυβερνήσεων αλλά κυρίως η διαφθορά έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει ό,τι χρειάζεται για να καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε Δ.Ν.Τ. και δανειστές και ..
τελικά να βγει από την κρίση.

Αρχικά, θα ήθελα να αναλύσω τον πρώτο μεγάλο παράγοντα της σημερινής κατάστασης που δεν είναι άλλος από τις κάκιστες επιλογές όλων σχεδόν των κυβερνήσεων από τη μεταπολίτευση και μετά. Θα λέγαμε ότι οι λάθος επιλογές στον οικονομικό τομέα ξεκινούσαν πάντοτε από κυριολεκτικά δίχως λογική επιλογή προσώπων. Άνθρωποι χωρίς γνώση, πείρα και όρεξη για εργασία αναλάμβαναν υπουργεία μη μπορώντας τελικά να βγάλουν εις πέρας τη δουλειά για την οποία είχαν επιλεγεί. Εν συνεχεία, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ως παράγοντα πρόκλησης της κρίσης την μη έγκαιρη λήψη μέτρων. Η πολιτική ηγεσία παρά το γεγονός ότι έβλεπε τι πρόκειται να συμβεί δεν έλαβε κανένα μέτρο παραδίδοντας τελικά την χώρα κάπου στα μέσα της άνοιξης στο Δ.Ν.Τ. Άραγε αυτή η πρωτοφανής χρονοτριβή οφειλόταν σε άγνοια ή σε βλακεία? Αν ισχύει το πρώτο τότε πρέπει να γίνει τώρα αλλαγή προσώπων γιατί αλλιώς... τη βάψαμε! Αν πάλι είμαστε στη δεύτερη περίπτωση τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Το μόνο πασιφανές είναι ότι μόνο με πλήρη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μπορούμε να έχουμε βάσιμες ελπίδες για κάτι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης .

Και φτάσαμε λοιπόν και στο κεφάλαιο της διαφθοράς!! Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χώρα μας αποτελεί μία από τις πιο διεφθαρμένες στον πλανήτη μας . Οι πολιτικοί μας σίγουρα έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και σε αυτή μας την...πρωτιά!! Δυστυχώς μόνο ένα μικρο ποσοστό ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με την πολιτική δεν έχουν με κάποιο τρόπο ζημιώσει το κράτος. Το πιο ανησυχητικό δε από όλα αυτά είναι το γεγονός ότι ποτέ κανένας από αυτούς τους ....ωραίους τύπους δεν έχουν ούτε καν δικαστεί.. Εκτός βέβαια από την διαφθορά στην πολιτική αυτό το ωραίο φαινόμενο το συναντάμε και στην καθημερινή μας ζωή με διάφορους τρόπους και πολλές μορφές!! Αν ο Έλληνας δεν καταφέρει να αποβάλλει την νοοτροπία που τον διακατέχει σχετικά με ζητήματα οικονομικά και εργασιακά και τον τρόπο που αυτά πρέπει να λειτουργούν η έξοδός μας από την κρίση φαντάζει κυριολεκτικά όνειρο θερινής νυκτός.

Συνοψίζοντας, και θέλοντας να δώσω και κάποια ελπίδα να πω ότι οι Έλληνες που έχουν αντεπεξέλθει σε καταστάσεις πολύ δυσκολότερες από αυτήν και θα μπορέσουν με δουλειά , μέτρα δίκαια και συστηματικότητα να καταφέρουν να βγουν νικητές και σε αυτή τη μάχη!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Share on Facebook