Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

"Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας"


"Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την τοπική κοινωνία του Αγρινίου για την ικανοποίηση πάγιου αιτήματος των φοιτητών καθώς και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του για μεταφορά του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών σε γειτονικό χώρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου.
Η ικανοποίηση του αιτήματος από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, συγκεκριμένα του Δήμου Αγρινίου που επιδιώκει την ισχυρότερη παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη του Αγρινίου και της...


Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τους τοπικούς φορείς.
Το πάγιο αίτημα των φοιτητών μας για μεταφορά του Τμήματος από την Νεάπολη αποτέλεσε και τον πρώτο στόχο της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία αναγνώρισε σ’ αυτό το αίτημα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η κατάτμηση του Πανεπιστημίου σε απομακρυσμένους χώρους οδηγεί σε απομόνωση των τμημάτων, των φοιτητών και των εργαζομένων, σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς πρακτικές και επιδιώξεις δημιουργίας συγκεντρωμένων χώρων εγκατάστασης ακαδημαϊκών δομών, με στόχο την επικοινωνία, την διάχυση ιδεών και την συνέργεια επιστημόνων και φοιτητών με διαφορετική ακαδημαϊκή εξειδίκευση. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα στοιχεία για την δημιουργία ενός συνεκτικού φοιτητικού και επιστημονικού ιστού, απαραίτητου για την βιωσιμότητα οιουδήποτε Πανεπιστημίου.
Επιπρόσθετα, η γειτνίαση των χώρων όλων των τμημάτων οδηγεί σε περιστολή δαπανών μέσω ανάπτυξης κοινών υποδομών, όπως η βιβλιοθήκη, υπολογιστικές και δικτυακές υποδομές καθώς και κεντρικές διοικητικές δομές. Αν και το αποτέλεσμα αυτό είναι σημαντικό σε οποιαδήποτε εποχή, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, κατά την οποία το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας κάνει τα πρώτα του βήματα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προστασία.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή της για την άμεση συνδρομή των τοπικών αρχών στο πρόβλημα και την αντιμετώπισή του και χαιρετίζει την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματός του.
Η συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και τοπικών φορέων αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή πορεία του Πανεπιστημίου μας, του οποίου οι βάσεις δημιουργούνται σήμερα με την στήριξη της Πολιτείας –από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα–, των τοπικών φορέων, των εργαζομένων και των φοιτητών του.
Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής
Δ. Σερπάνος
Πρόεδρος
axeloostv.blogspot.com"
Share on Facebook