Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κλείδωσαν τα παιδιά τους ...και πήγαν για πάρτι


Το γοερό κλάμα ενός βρέφους μόλις ενός έτους ήταν εκείνο που αποκάλυψε την απίστευτη μεταχείριση την οποία επεφύλασσε για τα παιδιά του ένα νεαρό ζευγάρι στο Ρέθυμνο που έφτασε στο σημείο να τα εγκαταλείψει κλειδωμένα σε αυτοκίνητο. Και όλα αυτά προκειμένου οι ίδιοι οι γονείς να παραβρεθούν σε υπαίθριο πάρτι που βρισκόταν σε εξέλιξη σε γειτονική παραλία. Το άνευ προηγουμένου περιστατικό ...
σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου τα ξημερώματα της Κυριακής. Ευτυχώς, παρά την προχωρημένη ώρα, άνθρωποι που έτυχε να περνούν από την παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του Πλατανιά, δεν προσπέρασαν αδιάφορα τα δυο παιδάκια. Είχαν βαλαντώσει στο κλάμα, αναζητώντας τι άλλο... παρά τους γονείς τους οι οποίοι όμως είχαν επιλέξει να τα αφήσουν κλειδωμένα στο αυτοκίνητο και εκτεθειμένα σε κάθε είδους κίνδυνο.
Έκπληκτοι άνδρες του ΤΑΕ Ρεθύμνου που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της καταγγελίας που είχε γίνει, καθώς μέσα στο Ι.Χ. έκλαιγε σπαρακτικά ένα κοριτσάκι ενός έτος, ενώ το μεγαλύτερο αδελφάκι του ένα αγοράκι 5 ετών προσπαθούσε να βρει τρόπο για να βγει έξω. Το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο σε χώρο στάθμευσης νυχτερινού καταστήματος, στον παραλιακό δρόμο, και οι γονείς άφαντοι. Μάταια οι περαστικοί προσπαθούσαν να τους βρουν για να τους ενημερώσουν πως τα παιδάκια είχαν ξυπνήσει και είχαν τρομοκρατηθεί εξαιτίας της απουσίας τους. Εντοπίστηκαν μόνο όταν αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί τούς αναζήτησαν σε γειτονική παραλία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη υπαίθριο πάρτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι 31 και 35 ετών αντίστοιχα δε βρήκε ούτε κουβέντα να πει για να αιτιολογήσει τη μεταχείριση που επιφύλαξε στα δυο αγγελούδια, τα οποία λίγο αργότερα παραδόθηκαν σε συγγενείς του ζευγαριού προκειμένου να τα φροντίσουν.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ώρα που ο πατέρας μεταφερόταν στο Τμήμα προκειμένου να καταθέσει, επιτέθηκε κατά ενός εκ των αστυνομικών ο οποίος συμμετείχε στην προανάκριση. Μαζί με τη μητέρα των παιδιών παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, καθώς επίσης για αντίσταση κατά της Αρχής και εξύβριση.

http://www.neakriti.gr/





Share on Facebook