Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Σε διαθεσιμότητα Υπαρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής


ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθη Υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κρυσταλλοπηγής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας...
...Ο Υπαρχιφύλακας, ο οποίος χθες εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή-σφραγιστή κατά τις ώρες 14:00-22:00 στο σημείο εισόδου της Κρυσταλλοπηγής, δεν πραγματοποίησε, ως όφειλε, λεπτομερή έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σε επιβάτες λεωφορείου, για την διαπίστωση παραποίησης ή πλαστότητας, με αποτέλεσμα δεκαέξι (16) Αλβανοί υπήκοοι με πλαστά έγγραφα να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Σε έλεγχο, που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο λεωφορείο στο 15ο χλμ της Ε.Ο. Κρυσταλλοπηγής-Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι δεκαέξι, από τους σαράντα οκτώ συνολικά επιβάτες, κατείχαν διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Σε έναν από τους δεκαέξι είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, δύο κατείχαν και χρησιμοποίησαν κλεμμένες βεβαιώσεις και ένας κατείχε και χρησιμοποίησε βεβαίωση για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε ήδη η διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Υπαρχιφύλακας και να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Share on Facebook