Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"Τι θα γίνει με την απογραφή"


"Αναρωτιέμαι τι θα γίνει επιτέλους με την περίφημη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων!! Από χθες το πρωί προσπαθώ να μπω στο σύστημα καταγραφής, όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί συνάδελφοί μου, και αφού καταγράφω τα αρχικά στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ) το...



σύστημα "αρνείται" να συνεχίσει και παγώνει. Όταν μετά από από άπειρες προσπάθειες και ώρες αναμονής, έπιασα γραμμή στο 1500, μια ευγενέστατη κατά τα άλλα κοπέλα, μου ανακοίνωσε ότι υπάρχει υπερφόρτωση, ότι θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσω (πόσο ακόμα? έχω σπαταλήσει όλη τη μέρα) και ότι αν δεν καταφέρω να απογραφώ μέχρι σήμερα το βράδι στις 23:59, οπότε και λήγει η προθεσμία (το ΑΦΜ μου λήγει σε 2), δεν γνωρίζει κανείς τις συνέπειες, αφού κανένας υπεύθυνος δεν τους έχει ενημερώσει. Μα καλά, είμαστε σοβαροί? Δε φτάνει που μας τρέχουν καλοκαιριάτικα πολλούς από μας να βρούμε Internet, αφού πολλοί από μας δε διαθέτουμε σύνδεση (όχι γιατί δε θέλουμε, αλλά γιατί δε φτάνει η σύνδεση στην περιοχή μας)τουλάχιστον δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ με κάποιο ίχνος φιλότιμ! ου επάνω του, που να βγει επίσημα και να παραδεχτεί ότι η ιστορία αυτή είναι μια ακόμα αποτυχία του κράτους μας? Ας δοθεί επιτέλους μια λύση. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!"


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"Να μην πανικοβάλλεται ο αναγνώστης αλλά να διαβάσει την σελίδα με τις οδηγίες του υπουργείου και τότε θα ξέρει ακριβώς πότε θα δηλώσει τα στοιχεία του.Εάν το έκανε από το πρωί δε θα χρειαζόταν να είναι στημένος μπροστά στον υπολογιστή."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------

"Εγώ αποφάσισα να μην αναφερθώ στην αγραμματοσύνη των υπαλλήλων στο Υπ. Εσωτερικών.
Χτες μετά από την ταλαιπωρία που φάγαμε όλο το πρωί καθώς το σύστημα μας πέταγε έξω συ-νε-χώς, αλλά και τα έξοδα στο internet-cafe της περιοχής, εκείνοι μας ζήτησαν κατά το μεσημέρι (sic) συγνώμη!!!! ΣΥΓΝΩΜΗ. Αλλά φευ!!! συν + γραφή = ΣΥΓΓΡΑΦΗ, συν +γνώμη= ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Πολλά χρόνια τώρα γράφεται απλά έτσι, ΣΥΓΓΝΩΜΗ σωστά και ορθογραφημένα όχι ΣΥΓΝΩΜΗ ανίδεοι του Υπ. Εσ. που μπήκατε χωρίς τις τυπικές γνώσεις του Γυμνασίου απλά με το βίσμα του μπαμπά!!!!
Στο δια ταύτα τώρα:
Μπαίνω τώρα στις 20:39 για να δω ποια ώρα θα μπορώ να μπω ακριβώς αύριο με το λήγοντα του Α.Φ.Μ. μου ώστε να κανονίσω τις υπόλοιπες αυριανές μου δουλειές και.... με ενημερώνουν για αύριο με μήνυμα πως: "Προκειμένου κατά την αυριανή ημέρα να απογραφούν οι υπόχρεοι χωρίς ταλαιπωρία, η απογραφή θα διεξαχθεί κλιμακωτά ως ακολούθως" αλλά ξέχασαν να βάλουν τα αυριανά νούμερα που λήγουν στο 3 και άφησαν τα σημερινά!!!!
Αγανακτισμένη παίρνω στο 1500, εννοείται πως ο ευγενέστατος κατά τα άλλα πλην ανορθόγραφος (μάλλον) υπάλληλος δεν είχε ιδέα!!!
Αλλά να που 2 λεπτά αμέσως μετά κατάρτισαν ΚΑΙ το πρόγραμμα της 14ης Ιουλίου!
Τι και αν είναι ήδη 9 παρά...
Υπομονή Έλληνες! Θέλει και η βλακεία μια υπομονή να την αντέξεις!!! Μην σου πω και δυο υπομονές και τρεις....
Φιλικά αλλά όχι και τόσο ήπια"

Μια αναγνώστρια.

Share on Facebook