Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Γκατούζο: «Θέλω να έρθω»


Νέα «βόμβα» έχει στα σκαριά ο Ολυμπιακός και το… φιτίλι ήρθε να ανάψει ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος μιλώντας στη «SportDay» δεν έκρυψε την επιθυμία να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ενώ επιβεβαίωσε τις επαφές του με τους «ερυθρόλευκους»...




«Πράγματι, ,μιλάω με τον Ολυμπιακό. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική ομάδα. Υπάρχει επιθυμία για να συμφωνήσουμε. Δεν μπορώ να σας πω κάτι οριστικό, αλλά υπάρχει επιθυμία να έρθω στην Ελλάδα. Δεν εξαρτώνται όλα από μένα. Υπάρχει, άλλωστε, κι ένα συμβόλαιο με τη Μίλαν. Το σίγουρο είναι πως θέλω κάτι καινούριο στην καριέρα μου , γι’ αυτό και διαπραγματεύομαι με τον Ολυμπιακό», τόνισε ο 32χρονος μεσοαμυντικός.

Ερωτηθείς αν η απόφασή του θα παρθεί με οικονομικά κριτήρια, απάντησε: «Όχι, δεν είναι οικονομικό. Ποτέ δεν έπαιξα ποδόσφαιρο αποκλειστικά για τα χρήματα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει προσπάθεια να με πείσει για το όραμα που έχει ως σύλλογος».

Ο «Ρίνο» φάνηκε να γνωρίζει αρκετά για τους Πειραιώτες. «Είναι πολύ γνωστή ομάδα στην Ευρώπη και ξέρω αρκετά πράγματα για αυτή. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με φιλοδοξίες, καταπληκτικό γήπεδο και θερμότατους οπαδούς».

Πώς έχουν τα δεδομένα στην υπόθεση; Λέγεται πως θα πρέπει να δοθούν στον διεθνή ποδοσφαιριστή τουλάχιστον 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως για να πει το «ναι», ενώ παράλληλα θα πρέπει η Μίλαν να του δώσει μία γενναία αποζημίωση καθώς το τρέχον συμβόλαιό του, που λήγει το 2012, προβλέπει ετήσιες απολαβές 3,5 εκατ. ευρώ. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως η προοπτική του Κατάρ, από όπου υπάρχει πρόταση για τον Γκατούζο, δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει.

Πάντα στα υπόψη υπάρχει η πιο οικονομική περίπτωση του Μάρκος Σένα. Αντίθετα απομακρύνεται η λύση του Άλφρεντ Εντιαγέ, καθώς τα 3 εκατ. ευρώ που αξιώνει η Νανσί κρίνονται απαγορευτικό ποσό, ενώ παραμένει ως εναλλακτική λύση αυτή του Αλέξανδρου Τζιόλη, εφόσον τελικά αποκτηθεί και δεύτερος μεσοαμυντικός.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξε νέα προσέγγιση στον Πανσερραϊκό για τον Τάσο Παπάζογλου και όλα δείχνουν πως ο νεαρός στόπερ θα πλαισιώσει την τριάδα των Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλου και Μοντέστο.

Έρχεται ο Ριέρα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής του Άλμπερτ Ριέρα και της έλευσής του στην Ελλάδα άρχισε. Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν σε όλα την Τετάρτη με τη Λίβερπουλ, η οποία αξίωσε μία πολύ μεγάλη προκαταβολή για την αποδέσμευση του Ισπανού εξτρέμ. Ο παίκτης δεν χρησιμοποιήθηκε στο χθεσινό φιλικό της Λίβερπουλ με τη Γκρασχόπερς στην Ελβετία καθώς, όπως είπε ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Ρόι Χότζον, «… βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό».

Πληροφορίες, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν από επίσημα χείλη μέσα στην ημέρα, αναφέρουν ότι η άφιξη του Ριέρα στην Ελλάδα αναμένεται σήμερα στις 18:00. Απομένει μία τυπική έγκριση από την Αγγλία για να έρθει στην Αθήνα, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

sport-fm.gr

Share on Facebook