Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

"Οι μισθωτοί πληρώνουν.....οι ελεύθεροι επαγγελματίες πότε;"


"Η σημερινή απόδειξη είναι αγορά φορέματος από το συγκεκριμένο κατάστημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με την επωνυμία S.....S M..ES. Αρχική τιμή του φορέματος 49€ με αναγραφή σε προσφορά 20%...


Άρα έχουμε ποσό πληρωμής 39€. μεχρι εδώ όλα καλά.

Και αρχίζουμε με το τυράκι που σου πλασάρουν σε όλα τα μαγαζιά.........με φπα τόσο (όσο αναγράφει η απόδειξη) χωρίς φπα 34€.
Αν δείτε όμως στα 39 € αν αφαιρέσουμε το φπα η τιμή πέφτει στα 30€.

Δηλαδή γιατί 4 ευρώ ρε μεγάλε καπέλο και χωρίς απόδειξη;

Για να μην τα πολυσυζητώ το θέμα είναι ότι εγώ αγόρασα το συγκεκριμένο φόρεμα το αγόρασα στην τιμή που αναγράφει η απόδειξη. Και ρωτάω ως μισθωτός δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα από εισφοροδιαφυγή. Αν όμως στο συγκεκριμένο κατάστημα, όπως και σε πολλά άλλα, δεν σου κόψουν απόδειξη, το φπα καθώς και οι φόροι που θα αποδόσουν θα είναι πολύ λιγότερα από όσο έπρεπε και να μην ταλαιπωρούνται μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από περικοπές.

Ενας μαλάκας μισθωτός Ελληνας φορολογούμενος πολίτης που δεν μπορεί να κρύψει τίποτα όπως οι μη μισθωτοί μάγκες πολίτες αυτού του κράτους.

Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο κατάστημα πληθώρα ελευθερων επαγγελματιών κάνουν τις ίδιες προσφορές.....και το κακό είναι ότι τσιμπάμε όλοι δυστυχώς.....χωρίς να σκεφτόμαστε επερχόμενες συνέπειες......

Καληνύχτα Ελλάδα........."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------

"όσοι δεν έχουν προλάβει να φτιάξουν τις ταμειακές τους μηχανές με το νέο φπα όταν κάνουν απόδωση στην εφορία θα πληρώσουν κανονικά με 23% άσχετα με το τι αναγράφεται στην απόδειξη."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

"ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α ΕΙΝΑΙ 31.71 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ 30.
ΑΡΑ ΘΑ ΚΛΕΒΑΝΕ 2 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ 4 ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ. Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
39 ΕΥΡΩ ΔΙΑ / 123 % ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ 7.29 ΦΠΑ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΩΣΟΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΩΘΕΙΤΟ..."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook