Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μακρύς ο δρόμος για Ντιόπ, Νταντόμο


Μπορεί η ΑΕΚ να κατάφερε να κλείσει σχετικά νωρίς τις μεταγραφικές εκκρεμότητες στην θέση του αμυντικού μέσου και του αριστερού μπακ. Όμως η αλήθεια είναι πως η μέρα που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μπορεί να έχει να κανονικά στην διάθεση του τον Μπούμπα Ντιόπ και τον Κλαούντιο Ντάντομο, ακόμα αργεί...



Και οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν ακόμα μακρύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, έστω και το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης το ακολούθησαν κανονικά. Αμφότεροι είναι ακόμα αρκετά πίσω σε δουλειά, ενώ είναι δεδομένο πως για να γίνει σωστή προετοιμασία, δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη. Προφανώς και ο Ντιόπ, αλλά και ο Νταντόμο, είναι ποδοσφαιριστές που ο Μπάγεβιτς υπολογίζει για την θέση του βασικού. Ωστόσο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ρισκάρει την ετοιμότητα τους.

Με λίγα λόγια και το τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους την προσεχή Δευτέρα, θα γίνει όπως και τα προηγούμενα χωρίς την παρουσία του Ντιόπ και του Νταντόμο. Και παραμένει ακόμα άγνωστο, αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στα φιλικά που θα γίνουν στην Αυστραλία. Ο στόχος του Μπάγεβιτς και των συνεργατών του, είναι να φτάσουν οι δυο παίκτες σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας σε χρονικό σημείο τέτοιο, που να μπορούν βοηθήσουν την ομάδα στην πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση. Στόχος που είναι απολύτως εφικτός.

«Πλήρωσαν» το ρεπό

Μάλλον ξινό θα πρέπει να βγήκε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το πρωινό χαλάρωμα. Και αυτό διότι το… πλήρωσαν ακριβά το απόγευμα. Όχι μόνο διότι τους περίμενε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, αλλά και γιατί το πρόγραμμα αυτό το έβγαλαν υπό καταρρακτώδη βροχή. Πάντως κάποια από τα κομμάτια της προπόνησης, όπως το τρέξιμο τραβώντας τα έλκηθρα, αφαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω των καιρικών συνθηκών. Ήδη άλλωστε οι παίκτες καταπονήθηκαν αρκετά, αφού χρειάστηκε να κάνουν τις ασκήσεις σε μια λίμνη από νερό.

Τζιμπούρ παρών, Γεωργέας απών

Το νέο πρόσωπο στην απογευματινή προπόνηση, ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός έφτασε αργά το μεσημέρι στο Ζέεφελντ, τακτοποιήθηκε στο δωμάτιο του(χωρίς συγκάτοικο) και αμέσως φόρεσε τα αθλητικά του για να πιάσει δουλειά. Φυσικά και για πρώτη μέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα μόνο με τρέξιμο. Αντίθετα απών από την απογευματινή προπόνηση ήταν ο Νίκος Γεωργέας ο οποίος έμεινε στο ξενοδοχείο για θεραπεία στο γόνατο. Πάντως ούτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μεσσήνιος αμυντικός, ούτε αυτό του Ανέστη Αργυρίου είναι σοβαρά.

theplayer.gr


Share on Facebook