"Οι πελάτες της τράπεζας BPS μπορούν με ένα μόνο άγγιγμα να κάνουν τις συναλλαγές τους στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης(ΑΤΜ). Η συνεταιριστική τράπεζα υπερήφανα δήλωσε ότι είναι η πρώτη στην Ευρώπη που εγκατέστησε βιομετρικό ΑΤΜ και ουσιαστικά κατήργησε τις κάρτες, κάνοντας τις...
συναλλαγές πιο ασφαλής αλλά και πιο εύκολες για τους πελάτες της.
Το σύστημα ψηφιακής ανίχνευσης είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που εφαρμόζεται σε ΑΤΜ, και αναπτύχθηκε από τον ιαπωνικό κολοσσό Hitachi. Η εταιρία περιγράφει ότι ένα υπέρυθρο φως διέρχεται μέσα στο δάχτυλο και ανιχνεύει τις πολύ μικρές φλέβες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Στην συνέχεια για να εξακριβώσει την ταυτότητα του χρήστη, συγκρίνει τα αποτελέσματα με το καταχωρημένο προφίλ του πελάτη.
Ο Peter Jones που είναι επικεφαλής της Hitachi στην Ευρώπη υποστήριξε στο CNN ότι « Η τεχνική είναι πολύ αξιόπιστη σε αντίθεση με τα δαχτυλικά αποτυπώματα τα οποία αφήνουν ίχνος, οι φλέβες του δαχτύλου είναι αδύνατο να αναπαραχθούν». Ενώ συμπλήρωσε ότι : «Το σύστημα δεν λειτουργεί αν έχουμε κόψει τις άκρες των δαχτύλων μας. Οι δοκιμές έδειξαν ότι η πιθανότητα λάθους είναι μία στο εκατομμύριο δηλαδή η τεχνική ανίχνευσης είναι το ίδιο αξιόπιστη με την ιριδοσκόπηση που θεωρείται η πιο ασφαλής μέθοδος».
Η πολωνική τράπηζα BPS σχεδιάζει να εγκαταστήσει από ένα βιομετρικό ΑΤΜ σε κάθε κατάστημά της μέχρι το τέλος του χρόνου, με σκοπό να διαφυλάξει την ασφάλεια των συναλλαγών αλλά και να περιορίσει τις εξουθενωτικές ουρές στα ταμεία.
Η τεχνολογία ψηφιακής ανίχνευσης έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής όταν πρωτοεφαρμόστηκε στην Ιαπωνία το 2006 γιατί μείωσε σημαντικά τις αναλήψεις με κλεμμένες ή πλαστές πιστωτικές κάρτες.
Ο Stessa Cohen που εργάζεται ως βιομηχανικός αναλυτής στην εταιρία Gartner αναφέρει ότι η ψηφιακή μέθοδος ταυτοποίησης ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στην Ασία, στην Λατινική Αμερική, την Μέση Ανατολή και σε περιοχές της Αφρικής, δεν κατάφερε να ακόμα να διεισδύσει στις αγορές της Δύσης. Και συμπληρώνει λέγοντας: « Υπάρχουν θέματα προστασίας δεδομένων που οι εμπορικές τράπεζες δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν. Θα πρέπει να αποδείξουν ότι αυτές οι ευαίσθητες πληροφορίες δεν ανήκουν σε αυτούς αλλά σε εμάς.»"
http://apolitistosteki.blogspot.com/
Share on Facebook