Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

"Άνοιγμα της Χίου στην τουριστική αγορά της Τσεχίας!"


"Για δέκα μέρες η Νομαρχία Χίου σε συνεργασία που είχε με την ελληνική πρεσβεία της Τσεχίας, φιλοξενεί στο νησί δύο Τσέχοι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για τους, Marketa Foktova και Michael Foct. Οι τελευταίοι πρόκειται να συγκεντρώσουν υλικό και φωτογραφίες για τη συγγραφή πολυσέλιδου άρθρου για τα νησιά μας (Χίος, Ψαρά Οινούσσες), που θα δημοσιευθεί στο γνωστό τσέχικο περιοδικό «Lide a Zeme».
Η Νομαρχία που πρώτη φορά...

φιλοξενεί δημοσιογράφους από την Τσεχία, πιστεύει ότι μ' αυτόν τον τρόπο, ανοίγει την πόρτα σε μια νέα τουριστική αγορά, αυξάνονται έτσι το ενδιαφέρον των Τσέχων προς το νησί μας, μιας και ήδη δεχόμαστε πτήσεις Charter από την Πράγα.
Η επαφή με την Τσεχία, έγινε μέσω των Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού της Πράγας, στις οποίες συμμετέχει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής προβολής της Χίου.
Η επίσκεψη των Τσέχων δημοσιογράφων που γίνεται σε συνεργασία με την IONIA TOURISTIKI (Θεοδ. Μιχαλάκη) και την υποστήριξη των Δημάρχων Καρδαμύλων, Ψαρών και Οινουσσών περιλαμβάνει περιήγηση στα χωριά της Αμανής, στα χωριά του Δ. Καρδαμύλων, τα Ψαρά, τα Αντίψαρα και τις Οινούσσες, επίσκεψη στα Μαστιχοχώρια για αφιέρωμα στη μαστίχα περιήγηση στη πόλη της Χίου και τον Κάμπο, καθώς και στην Αγία Μαρκέλλα για ρεπορτάζ από τον εορτασμό της πολιούχου του νησιού.
Οι δυο Τσέχοι δημοσιογράφοι θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχεία «Volissos Holidays Homes» στη Βολισσό και στα «Σπήλια» Καρδαμύλων, ενώ όλο το πρόγραμμα τους τελεί υπό την αιγίδα της Αντινομάρχη Λίτσας Λύκου και υλοποιείται από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ν.Α Χίου με την ευγενική χορηγία και συνεργασία των εμπλεκόμενων Δήμων, της «IONIA TOURISTIKI», της «HERTZ», του «Γ. Σωτηράκη », του Θωμά Καραμουσλή, της Λεμονιάς Μυωτέρη, καθώς και επαγγελματιών τουρισμού και εστίασης."
http://odysseaschios.blogspot.com

Share on Facebook