Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Κλοπή στη βενζίνη"


"Σε συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων στην περιοχή της Μεταμόρφωσης το οποίο φαίνεται να έχει και αρκετά καλές τιμές στα καύσιμα έχω την βεβαιότητα πλέον ότι γίνεται συστηματικά κλοπή στην ποσότητα των καυσίμων. Το αυτοκίνητο μου έχει με βάση τα στοιχεία...


του κατασκευαστή 40 λίτρα ντεπόζιτο και πάντα όταν γεμίζω με αναμμένο λαμπάκι από αυτό το πρατήριο μου βάζουν από 38 (μόλις έχει ανάψει το λαμπάκι) μεχρι και 42 (τελείως άδειο) λίτρα. Δεν είχα δώσει σημασία μέχρι πριν δυο βδομάδες που γέμισα σε άλλο πρατήριο, με τελείως άδειο ντεπόζιτο (τουλάχ! ιστον 40 χμ με λαμπάκι) και έβαλα 38 λίτρα προκαλώντας έκπληξη μάλιστα τον υπάλληλο του βενζινάδικου που είχε το ίδιο αμάξι το οποίο όπως ο ίδιος μου είπε γεμίζει με 40! Για να επιβεβαιώσω τις υποψίες μου πήγα πάλι χτες και γέμισα στο ίδιο πρατήριο στην Μεταμόρφωση αμέσως μόλις άναψε το λαμπάκι και έβαλα 38 λίτρα, πράγμα θεωρητικά αδύνατο αφού όταν ανάβει το λαμπάκι έχει περίπου 5 λίτρα συν 38 ίσον 43 λίτρα που απλά δεν χωράνε."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------------------------------------------------

"Έχω κι εγώ την ίδια εντύπωση για το πρατήριο υγρών καυσίμων με τις καλές τιμές που βρίσκετε στην οδό Τατοϊου στη Μεταμόρφωση."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Κατάλαβα αμέσως σε ποιο αναφέρεστε, μαλλον αυτό κοντά στο Praktiker εννοείται. Απλά κάντε το εξής : πάρτε ένα τετράλιτρο μπετόνι και βάλτε 4 λίτρα βενζίνη και επαναλάβετε το ίδιο βήμα σε διαφορετικό βενζινάδικο. Τα 4 λίτρα της ... Μεταμόρφωσης θα είναι λιγότερα από τα 4 λίτρα διαφορετικού πρατηρίου. Το ίδιο συμβαίνει και σε διάφορα πρατήρια στην Ανατολική Αττική , Σπάτα, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λαύριο και πιθανολογώ και σε άλλα μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Επειδή όμως κινούμαι στην Ανατ. Αττική έχω παρατηρήσει ότι τα ίδια λίτρα που βάζω σε διάφορα πρατήρια ποτέ δεν είναι ...ίσα, και ο δείκτης στο αυτοκίνητο όλο και κάτι διαφορετικό μου δείχνει. Πάντως να ξέρετε τα 4-5 λεπτά διαφορά στην τιμή δεν φαίνονται στο αυτοκίνητο, απλά βρείτε ένα πρατήριο που βάζει όσα λίτρα γράφει."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------

"Αναφορικά με την δημοσίευση ενός αναγνώστη με τίτλο
"Κλοπή στη βενζίνη", έχω να προτείνω σε όλους τους αναγνώστες σας την εξής απλή λύση για να γνωρίζει ο καθένας εάν ο βενζινοπώλης του τον κλέβει ή όχι. Η πρόταση είναι απλή και ακολουθεί:

* Παίρνουμε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού το οποίο θα είναι άθικτο, δηλαδή δεν θα έχει βαθουλώματα. Συνήθως είναι μπουκάλια του 1.5 λίτρου.

* Ιδανικά, το μπουκάλι θα είναι εντελώς στεγνό. Τοποθετούμε το μπουκάλι σε οριζόντια επιφάνεια (πάτωμα, ή στον πάγκο της κουζίνας). Χρησιμοποιώντας μία ογκομετρική μεζούρα μαγειρικής για νερό, πέρνουμε νερό από την βρύση της κουζίνας και μετρώντας με ακρίβεια κτλ, κτλ, ρίχνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ένα (1) λίτρο νερό στο μπουκάλι. Προσοχή στο πώς θα χρησιμοποιήσετε την μεσούρα. Ούτε λίγο νεράκι πιο πάνω, ούτε λίγο πιο κάτω, ούτε χύνουμε λιγάκι απ'έξω και δε βαριέσαι. 1 λίτρο σημαίνει 1 λίτρο. Με προσοχή λοιπόν.

* Περιμένουμε λίγο να ισορροπήσει το νερό και με έναν μαρκαδόρο μαρκάρουμε στο μπουκάλι την επιφάνεια του νερού, με όσον τον δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Μαρκαδοράκι ανεξήτιλο με λεπτό ίχνος/γραμμή.

* Αφού μαρκάρουμε, αδειάζουμε το νερό και
αφήνουμε το εσωτερικό του μπουκαλιού να στεγνώσει εντελώς. Για να στεγνώσει καλά, αφήστε το όρθιο στον ήλιο με το πώμα ανοικτό για 2-3 ώρες και θα στεγνώσει πλήρως.

* Πηγαίνετε στο βενζινάδικο που χρησιμοποιείτε συχνότερα με το ωραίο σας στεγνό και ΑΘΙΚΤΟ πλαστικό μπουκάλι. Είπαμε, χωρίς βαθουλώματα! Μπορείτε να ζητήσετε είτε να σας γεμίσουν ακριβώς 1 λίτρο καυσίμου, είτε να σας γεμίσουν μέχρι την γραμμή που έχετε μαρκάρει. Όπως και να 'χει, κάντε τις συγκρίσεις σας και δημοσιεύστε το 'πόρισμά' σας μαζί με τα στοιχεία του βενζινάδικου.

Ευχαριστώ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

"να πάρουμε ένα μπουκάλι νερού, να μαρκάρουμε το σημείο στο οποίο το γεμίζει ένα λίτρο νερού και στη συνέχεια να πάμε στο βενζινάδικο και να βάλουμε ένα λίτρο βενζίνη, θα ήθελα να προειδοποιήσω ότι πλαστικό μπουκάλι του νερού λιώνει (διαλύεται) σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα έρθει σε επαφή με τη βενζίνη! Επιπλέον σχόλια δε χρειάζονται.

Επίσης, ο νόμος απαγορεύει στα βενζινάδικα να πωλούν καύσιμα σε δοχεία παρά μόνο σε τεπόζιτο οχήματος. Επομένως, ο βενζινάς μπορεί (και υποχρεούται σύμφωνα με το νόμο) να αρνηθεί να βάλει βενζίνη σε ογκομετρικό δοχείο που θα του παρουσιάσουμε. Προφανώς και θα αρνηθεί αν κλέβει, άρα δε μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα, θα μπορούσε όμως να αρνηθεί ακόμα και αν δεν κλέβει.

Δεν κατάλαβα ποιο συγκεκριμένο βενζινάδικο υποδεικνύεται γιατί είναι δυο τρία σε εκείνη την περιοζή με χαμηλή τιμή. Σε ένα πάντως από αυτά ήμουν κι εγώ πελάτης, μέχρι τη μέρα που μου γέμισαν με 57 λίτρα το τεπόζιτο του αυτοκινήτου το οποίο ο κατασκευαστής λέει ότι έχει χωρητικότητα 55 λίτρα, και το οποίο δεν ήταν εντελώς άδειο πριν καταφύγω στο βενζινάδικο."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook