Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Θεσσαλονίκη: Στη φάκα "ποντικός" νοσοκομείων!


Είχε ρημάξει ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές στα περισσότερα νοσοκομεία της πόλης...
Πρόκειται για έναν 35χρονο που όπως ομολόγησε, πραγματοποίησε δεκάδες "χτυπήματα" σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης. Ο ...
δράστης ξεκίνησε τις ληστείες το καλοκαίρι του 2009 και τις ολοκλήρωσε το Μάρτιο του 2010...

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθούσε την ίδια τακτική: έμπαινε στο νοσοκομείο, έκανε βόλτες στους διαδρόμους και στους ορόφους και εντόπιζε τους στόχους. Όταν του δινόταν η κατάλληλη ευκαιρία έμπαινε σε δωμάτια ασθενών, νοσηλευτών ακόμη και γιατρών και έκλεβε χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια έφευγε σαν κύριος...

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν από περιγραφές θυμάτων. Τον παρακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες και τα ξημερώματα τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια. Πλέον ο δράστης θα απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα...

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών σε νοσηλευτικά ιδρύματα απευθύνει σε ασθενείς, συνοδούς, γιατρούς και νοσηλευτές τις παρακάτω συμβουλές:

Όταν επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών, να μην παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, ούτε μεγάλα χρηματικά ποσά και να τοποθετούν τα χαρτονομίσματα στις εσωτερικές τσέπες.

Αν οι ασθενείς συνοδεύονται, να δίνουν την τσάντα, το πορτοφόλι και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στον συνοδό τους και να μην εγκαταλείπουν τις τσάντες, ή διάφορα αντικείμενα αξίας σε καθίσματα ή τραπεζά κια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία. Επίσης, να μη διστάσουν να καλέσουν σε βοήθεια σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος προσπαθεί να αποσπάσει τσάντα.

Όταν παραμείνουν για νοσηλεία, ο,τιδήποτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) να το δίνουν στον συνοδό, ή να το δίδουν για φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου και να τοποθετούν τα λίγα χαρτονομίσματα, το κινητό τηλέφωνο και όλα τα προσωπικά αντικείμενα στους φοριαμούς του θαλάμου και να τους κελιδώνουν.

Οι ασθενείς στους θαλάμους να συνεννοούνται και να επιτηρούν τα προσωπικά τους είδη, σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να φύγει για λίγο από τον θάλαμο, ενώ όταν διαπιστώνουν ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα, που δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, να ενημερώνουν αμέσως τους υπευθύνους του νοσο κομείου.


http://www.newsit.gr





Share on Facebook