Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Χωρίς λεφτά, που όρεξη


Σε δύο χρόνια έχουμε το νέο μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, και ενώ η διαδικασία πρόκρισης έχει αρχίσει, οι πρωταγωνιστές είναι μάλλον απογοητευμένοι. Και πώς να μην είναι όταν ακούν από την Πολιτεία δεν έχω και από τον περίγυρο ότι η...



γγΑ οδεύει προς χρεωκοπία. Η τελευταία δόση των πριμ που δόθηκε στους Έλληνες πρωταθλητές για τις διακρίσεις τους σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκά και Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν προ ΔΝΤ! Δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2009 πήραν τα οφειλόμενα του 2007.

Την στιγμή που ο ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος αποκάλυπτε το σκάνδαλο των 14 εκατομμυρίων ευρώ της θητείας Ορφανού, στην ομοσπονδία Κωπηλασίας περιμένουν ακόμη τα 16 εκατομμύρια για τα πριμ των αθλητών του 2008 και 2009. Και η ΕΚΟΦΝΣ είναι από τις ελάχιστες ομοσπονδίες που παρέχουν ακόμη διακρίσεις (βλέπε τα τρία μετάλλια προ ημερών στο παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης).
Εδώ αι τρία χρόνια τα σωματεία δεν έχουν λάβει τις επιχορηγήσεις τους και τα πρωταθλήματα γίνονται με… αέρα.

Ακόμη και το ευτελές ποσό των 350 ευρώ για κάθε νικητή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εδώ και δύο χρόνια γράφετε στο τεφτέρι. Η τελευταία ενημέρωση από τον γγΑ κ. Μπιτσαξή ήταν ότι έχει μόνο τρία εκατομμύρια να διαθέσει. Τα άλλα… γράψτε τα στο τεφτέρι.

theplayer.gr

Share on Facebook