Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ο Ζάχαβι δίνει τη λύση με... Μπόατενγκ!


Ένας «πρίγκιπας» είναι η πρόταση του Πίνι Ζάχαβι στον Ολυμπιακό για τη θέση του αμυντικού χαφ και στον Πειραιά το σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά λόγω και της απόστασης που υπάρχει με τον πρωταρχικό στόχο, Ζαβάντ Νεκουνάμ...
Οι ερυθρόλευκοι είχαν επικοινωνία χθες με τον superagent -που είχε κάνει τη μεταγραφή του Καστίγιο στη Σαχτάρ και του Μπελούτσι αρχικά από τη Ρίβερ στον Ολυμπιακό και ακολούθως από τους Πειραιώτες στην Πόρτο- ο οποίος τους πρότεινε τον Γκανέζο αμυντικό χαφ, Κέβιν «Πρινς» Μπόατενγκ, εκ των κορυφαίων παικτών της ξέφρενης πορείας των Αφρικανών ως τους «8» του Μουντιάλ.

Ο Πίνι Ζάχαβι έχει συνεργασία με το γερμανικό γραφείο μάνατζερ «Rogon» που διατηρεί τα δικαιώματα του 23χρονου άσου και ενημέρωσε τους Πειραιώτες ότι η Πόρτσμουθ λόγω του υποβιβασμού και των γνωστών οικονομικών προβλημάτων της, τον πουλάει με 5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα μετέφερε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για να έρθει ο γεννημένος στο Βερολίνο Γκανέζος άσος ως δανεικός για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς.

Ο Κέβιν «Πρινς» Μπόατενγκ είναι 23 χρονών και από τον περασμένο Αύγουστο ανήκει στο δυναμικό της Πόρτσμουθ με την οποία πήρε μέρος σε 22 αγώνες την τελευταία σεζόν. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Χέρτα και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τους Βερολινέζους το 2005. Στη γερμανική ομάδα έμεινε ως το Ιούλη του 2007 μήνα κατά τον οποίο πραγματοποίησε μεταγραφή ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στην αγγλική Τότεναμ. Έμεινε ένα χρόνο στο Λονδίνο και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και πιο συγκεκριμένα στη Ντόρτμουντ ως δανεικός για τη σεζόν 2008-2009. Πριν από ένα περίπου χρόνο η Πόρτσμουθ πλήρωσε 4.5 εκ. ευρώ στην Τότεναμ και τον υπέγραψε για τρία χρόνια. Είναι διεθνής με όλες τις μικρέ εθνικές της Γερμανίας αλλά όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει την Ανδρών, αυτός αντί να προτιμήσει τα πάντσερ όπως έκανε ο αδερφός του, αποφάσισε να τιμήσει την ιδιαίτερή του πατρίδα τη Γκάνα.

Αγωνιστικά ο μεγαλωμένος στη Γερμανία αλλά Γκανέζος διεθνής αμυντικός χαφ ταιριάζει απόλυτα στο 4-2-3-1 που θέλει ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός θέλει στο πλάι του Ντουντού έναν παίκτη ανάλογων χαρακτηριστικών και ο Κέβιν Μπόατενγκ μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και με το παραπάνω. Εκτός του να «κόβει» ξέρει και να «ράβει» αφού διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα και συνεισφέρει στο επιθετικό κομμάτι. Είναι δημιουργικός μέσος και ίσως η ιδανικότερη λύση για τον Ολυμπιακό αν δεν προχωρήσει του Ζαβάντ Νεκουνάμ και του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ζαβάντ Νεκουνάμ

Η διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό με τον Ιρανό διεθνή ανασταλτικό μέσο, είναι πολύ πιθανό να «τινάξει» στον αέρα τη μεταγραφή. Με την Οσασούνα ο Ολυμπιακός τα έχει βρει στα 1.3 εκ. ευρώ όμως με τον παίκτη υπάρχει ένα χάσμα της τάξεως των 400.000 ευρώ. Η φημολογούμενη για χθες άφιξη του μάνατζερ του παίκτη στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ αφού στις τηλεφωνικές επαφές διαπιστώθηκε αυτή η μεγάλη απόσταση η οποία μοιάζει σε πρώτη φάση αγεφύρωτη. Από τον Ολυμπιακό λένε ότι τα 900.000 ευρώ που προσφέρουν στον παίκτη είναι πάρα πολλά και πως θα πρέπει να τα αποδεχθεί για να γίνει η μεταγραφή, διαφορετικά δεν θα υπάρξει μέλλον και θα στραφούν στις εναλλακτικές…

Αριέλ Ιμπαγάσα

Ο μάνατζερ του Αργεντινού ήρθε προχθές το βράδυ στην Αθήνα, χθες το πρωί μίλησε με τους ερυθρόλευκους και λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στη Μαδρίτη όπου είναι η βάση του. Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον παίκτη για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν αναφορικά με την πρόταση των 750.000 ευρώ -για μονοετές συμβόλαιο με αυτόματη ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο αν αγωνιστεί σε 25 ματς- που του έκανε ο Ολυμπιακός. Ο ίδιος ο παίκτης μέσω του εκπροσώπου του μετέφερε στους ερυθρόλευκους ότι θέλει 1.100.000 ευρώ για να έρθει στην Ελλάδα, λεφτά βέβαια τα οποία δεν πρόκειται να δώσει ο Ολυμπιακός για έναν παίκτη που σε τρεις μήνες κλείνει τα 34.

http://www.theplayer.gr

Share on Facebook