Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δύο νεαρές ζούσαν επί σειρά ετών σε τρώγλη


Επιστολή που καίει το Γραφείο Ευημερίας για την υπόθεση των δύο νεαρών κοριτσιών που για 14 και 10 χρόνια ζούσαν έγκλειστες σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, απέστειλε προς την βουλευτή του ...
ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά. Το Γραφείο Ευημερίας ήταν ενήμερο από το 2002, όπως αναφέρει στη λεπτομερή επιστολή του, που αποτελεί απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση της κ. Κυριακίδου, ενώ ο ιερέας του χωριού μιλώντας στον «Φ» επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος από το 2002 και μετά αποτάθηκε αρκετές φορές στις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και μια φορά επισκέφθηκε και τον αστυνομικό σταθμό της περιοχής όπου επίσης έκανε σχετική αναφορά, αλλά έλαβε την απάντηση ότι δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας και παραπέμφθηκε στο Γραφείο Ευημερίας.
Οι καταθέσεις του κοινοτάρχη, του ιερέα, του νονού και του θείου της νεαρής που βρέθηκε να ζει σε μια πρόχειρη αποθήκη, 2Χ2, γυμνή και με μόνο μέσο θέρμανσης μερικά γκαζάκια, συγκλονίζουν. Περιλαμβάνονται στην επιστολή του Λουκά Λουκά ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει πως δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον κανενός, παρότι όπως σημειώνει ο φάκελος παραδόθηκε στον Εισαγγελέα για να λάβει αποφάσεις.
Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν κάνει καμιά αναφορά ούτε για πειθαρχικά αδικήματα. Τα κορίτσια που κλείστηκαν στην εφηβεία και βγήκαν ολόκληρες γυναίκες, έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και παρακολουθούνται σποραδικά από ειδικό. Τα ερωτήματα όμως γύρω από την υπόθεσή τους παραμένουν αναπάντητα.






Share on Facebook