Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Δηλώσεις Ρέππα για την απελευθέρωση των αδειών στα φορτηγά


Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε:

«Διαμορφώνουμε ένα νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στην πολιτική στον τομέα των μεταφορών και αερομεταφορών, προκειμένου έτσι να ενισχύσουμε τον...




... ανταγωνισμό και να βοηθήσουμε σε μια προοπτική ταχύτατης ανάπτυξης την ελληνική Οικονομία. Αυτό το οποίο έχει αξία, είναι ότι για πρώτη φορά μετά το 1971 διαμορφώνουμε το πλαίσιο, ώστε να αναπτυχθεί η αγορά των οδικών εμπορευματικών μεταφορών με τη χορήγηση αδειών βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων, κάτι που μέχρι τώρα ήταν αδύνατον.

Αναλόγως κινούμεθα και στην ανάδειξη μιας πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια, απελευθερώνοντας και τομείς της αγοράς που μέχρι σήμερα ήταν κλειστοί όσον αφορά στη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων ή πρατηρίων αερίων καυσίμων.

Ταυτοχρόνως, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε -και πιστεύω θα το πετύχουμε με τρόπο πολύ θετικό- την ασυδοσία που υπάρχει σήμερα στον τομέα του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων, με συνέπεια απολύτως αρνητική για το επίπεδο οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Τέλος, αναδιαρθρώνουμε τις υπηρεσίες της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου η νευραλγική αυτή κρατική υπηρεσία να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις του ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού και διαμορφώνουμε το νέο πλαίσιο για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων τα επόμενα χρόνια με την εμπλοκή και ιδιωτών επενδυτών.

Πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν πολύ σύντομα, όχι λόγω της εφαρμογής του μνημονίου αλλά λόγω της ανάγκης που έχει η χώρα να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, στο να διαμορφώσουμε ένα νέο περιβάλλον οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό».


Share on Facebook