Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"Παράπονα για ξενοδοχείο στην Ύδρα"


"Πριν ένα μήνα περίπου κλείσαμε 2 δίκλινα δωματια στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΙΡΚΗ στην Ύδρα, 65€/βράδυ, για αυτό το σαββατοκύριακο. Προκαταβάλαμε την πρώτη νύχτα εκάστου δωματίου, δηλαδή συνολικά δώσαμε 130€ (πέραν των ακτοπλοικών εισιτηρίων που έχουμε κλείσαμε). Δυστυχώς, χτες...



πέθανε συγγενικό μας πρόσωπο, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να πάμε στο νήσι. Επικοινώνησα λοιπόν χτες, αμέσως μόλις έμαθα το τραγικό συμβάν, με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου και τοÏ! … εξήγησα ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορούμε να πάμε και ότι θα μας διευκόλυνε να ''μεταφέραμε'' τις κρατήσεις οποτεδήποτε άλλοτε υπήρχε διαθεσιμότητα, ακόμα και τον Σεπτέμβριο, που παραδοσιακά δεν είναι υψηλή τουριστική περίοδος... Η αντίδραση του ιδιοκτήτη ήταν να αναφέρει με ύφος αχαρακτήριστο (χαρακτηριστικά να πω ότι ο άνθρωπος ούρλιαζε) ότι αν τα δωμάτια του μείνουν ξενοίκιαστα αυτό το σαββατοκύριακο, χάνουμε εννοείται την προκαταβολή μας και ότι θα πρέπει να δώσουμε εκ νέου χρήματα για να κάνουμε νέα κράτηση... Σημειωτέον τ! α δωμάτια κρατήθηκαν από άλλους εÎ! �τός δύο ωρών, συνεπώς μια χαρά διπλοπληρώθηκε. Σημειωτέον επίσης ότι το ''ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΙΡΚΗ'', δεν είναι καθόλου ξενοδοχείο, αλλά ''ενοικιαζόμενα δωμάτια'', όπως μόλις σήμερα έμαθα από ιθύνοντες του νησιού που ενημερώθηκαν για το συμβάν.
Είμαι άναυδη με την κατάντια μας και κυρίως την έλλειψη κατανόησης. Και πιστεύω άκράδαντα πλέον ότι η κρίση που μαστίζει την χώρα μας δεν είναι οικονομική, αλλά βαθιά κοινωνική."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Είμαι ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων. Στην καρτέλα ενημέρωσης πελάτη, που είναι υποχρεωτικό να υπάρχει πίσω από την εξώπορτα του κάθε δωματίου και που εκδίδεται από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος, μαζί με τις τιμές υπάρχει και η εξής επισήμανση:
«ΑΚΥΡΩΣΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ: 1. Αν ο πελάτης ενημερώσει την επιχείρηση για ακύρωση κράτησης 21 ημέρες πριν την άφιξη, επιστρέφεται η προκαταβολή. 2. Αν ο πελάτης ενημερώσει την επιχείρηση για ακύρωση κράτησης μετά την πάροδο 21 ημερών πριν την άφιξη, τότε καταβάλλει στην επιχείρηση το 50% της συμφωνηθείσας περιόδου. 3. Σε περίπτωση ακύρωσης κατά τη διάρκεια της διαμονής, ο πελάτης υποχρεούται να καταβάλλει αποζημίωση στην επιχείρηση το 50% της αξίας του υπολοίπου των ημερών της συμφωνηθείσας περιόδου»
Όπως γίνεται αντιληπτό η προκαταβολή κατοχυρώνει την κράτησή σας και δεσμεύει τόσο εσάς όσο και τον επιχειρηματία ότι το δωμάτιο θα χρησιμοποιηθεί την περίοδο που έχετε συμφωνήσει. Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει ακύρωση, είναι σωστό ο επιχειρηματίας να αποζημιωθεί, δεδομένου ότι βγαίνει ζημιωμένος εφόσον έχει αρνηθεί άλλες κρατήσεις. Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται ο επιχειρηματίας να «ουρλιάζει», όπως αναφέρθηκε και να συμπεριφέρεται με τρόπο απρεπές προς τους υποψήφιους πελάτες. Όσο κουρασμένοι και εκνευρισμένοι είμαστε από τη δύσκολη ομολογούμενως εργασία μας, είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεριφερόμαστε με ευγένεια και αξιόπρεπεια. Είναι πάνω από όλα θέμα παιδείας."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook