Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

"Σχετικά με το Γηροκομείο Αθηνών"


"Είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στο Γηροκομείο Αθηνών (Ελεήμων Εταιρία Αθηνών) σήμερα. Ο κοινωνικός χαρακτήρας του ιδρύματος έχει χαθεί τελείως και το ίδρυμα πλέον αποτελεί πεδίο δράσης κάποιων οικογενειών και των φιλοδοξιών τους. Η αναξιοκρατία, οι αδικίες και οι παραλογισμοί, βασιλεύουν παντού. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι πλέον οι νέες ...
αντιλήψεις περί λειτουργίας του Γηροκομείου με αρχές πολυεθνικής! (εργασιακά, μισθολογικά, αποικιοκρατικά)
Η σημερινή κατάσταση, όσον αφορά τους εργαζομένους, στην όχι πλέον Ελεήμονα Εταιρία αλλά στην Ανελέητη Εταιρία, είναι τραγικά πέρα από κάθε φαντασία. Εργαζόμενοι απλήρωτοι, 3 μήνες πλέον, όμηροι της παράλογης διοίκησης που έχει φέρει το μεσαίωνα σε ένα από τα ιστορικότερα ιδρύματα. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η τρομοκρατία με το πρόσχημα της γενικότερης αλλά και της εσωτερικής κρίσης έχουν φέρει τους εργαζομένους σε μεγάλα αδιέξοδα.
Το γεγονός αυτό όμως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους μισθούς που λαμβάνουν κάποιοι αλλά και της μέχρι τώρα απροκάλυπτα σπάταλης διαχείρισης και που φυσικά διαψεύδει, κάθε ισχυρισμό της Διοίκησης περί του αντιθέτου. Μισθοί της τάξης των 11.000 ευρώ, εδώ και λίγα χρόνια, για κάποιον που θα έπρεπε όχι μόνο να έχει αποτρέψει την οικονομική καταστροφή αλλά να έχει δημιουργήσει πλεόνασμα, έτσι ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εργασιακή ειρήνη και ευημερία.
Αντί αυτού, γίνονται συγχωνεύσεις των περιπτέρων που φιλοξενούν γέροντες ως τρανή απόδειξη της αποτυχίας κάποιων.
Η παραπάνω περίπτωση, δεν είναι η μοναδική αλλά παραμένει η πιο τρανταχτή. Φυσικά, υπάρχουν μέλη οικογενειών σε ονειρικά πόστα απραξίας, που λαμβάνουν μισθούς της τάξης των 5.000+ ευρώ, κι όλα αυτά σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Το θέμα της διαχείρισης και αξιοποίησης των ακινήτων και λοιπών αντικειμένων και αξιόγραφων παραμένει σκοτεινό και ανεξερεύνητο.

Το κρίσιμο ερώτημα παραμένει. Γιατί δεν παρεμβαίνει κανείς από τους αρμόδιους (πολιτικούς, δικαστικούς, κρατικούς λειτουργούς) έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση της νομικής μορφής αλλά και των τυχόν ευθυνών των τωρινών διαχειριστών? Μήπως γνωρίζουν κάτι που αγνοούμε εμείς?"


Ένας, από τους εργαζομένους…








Share on Facebook