Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Επέκρινε τον Λοβέρδο προσωπικά ο Μαρκόπουλος


"Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό ανέφερε πως: "Είπατε πως έχετε την τιμή να εισάγετε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δεν είναι τιμή σας αυτό, γιατί συνιστά την απόλυτη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την...



... ενυπόγραφη κατασπατάληση των πόρων της χώρας".

Ο Κ. Μαρκόπουλος επέκρινε τον Ανδρέα Λοβέρδο προσωπικά, υπενθυμίζοντας ότι ο νυν υπουργός Εργασίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Πετραλιά, κατηγορούσε για "αλαζονεία", όσους υπεδείκνυαν ως στοιχεία κρίσης του Ασφαλιστικού τα συνταξιοδοτικά προνόμια συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. "Και όταν τα 165 ταμεία τα κάναμε 5, το δικό σας κόμμα ήταν έξω απ' τη Βουλή", ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

"Σήμερα", πρόσθεσε, "συμβαίνει το πρωτοφανές, ο υπουργός να ομολογεί πως υπάρχει ενδεχόμενο το νομοσχέδιό του να καταπέσει ως αντισυνταγματικό στα δικαστήρια, παρουσιάζεται μια αναλογιστική μελέτη με λάθος στοιχεία και η κυβέρνηση χειροκροτεί προτάσεις για κοινωνικό διάλογο μετά την υπερψήφιση του Ασφαλιστικού, όταν η ίδια αρνιόταν τη συζήτηση σε επίπεδο Προέδρου Δημοκρατίας, προτού υπογράψει το Μνημόνιο".


Share on Facebook