Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

"Αισιόδοξο μήνυμα από την ΠΑΣΕΓΕΣ"


"Εφικτή είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ η διατήρηση και η αύξηση ακόμη του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, μέσα από την διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα, προλαμβάνοντας τις τυχόν αρνητικές εξελίξεις που μπορεί να επιφέρει η εμπλοκή του ΔΝΤ στη διοίκηση της ΑΤΕ.Ο κ. Τζανέτος Καραμίχας, με εμπειρία πολλών ετών στο συνεταιριστικό και συνδικαλιστικό κίνημα, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και εκφράζοντας την άποψη πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από την σημερινή.Σημείωσε μάλιστα, ότι είναι η πρώτη...


φορά που η διοίκηση της ΑΤΕ κάνει τόσο καθαρή εξήγηση απέναντι στους παραγωγούς, τονίζοντας πως ίσως κάποιοι εξέλαβαν διαφορετικά την τοποθέτηση του κ. Πανταλάκη.«Ο πρόεδρος της ΑΤΕ είπε ότι καλά θα κάνουν οι παραγωγοί και οι συνεταιριστές να εξετάσουν μία βιώσιμη λύση για τη ΔΩΔΩΝΗ ώστε να περάσει στα δικά τους χέρια, γιατί υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά το καλοκαίρι το ΔΝΤ θα μπει στη διοίκηση της Τράπεζας και τα περιθώρια που υπάρχουν σήμερα και οι δυνατότητες για στήριξη των θυγατρικών, θα είναι περιορισμένες.Δε θα είναι δυνατόν να διατηρηθεί ο τοπικός και κλαδικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Πιο καθαρή εξήγηση από την ΑΤΕ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπορούν οι συνεταιρισμοί
Απαντώντας στην ερώτηση εάν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και γενικά το συνεταιριστικό κίνημα, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία και να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ΔΩΔΩΝΗΣ ο κ. Καραμίχας ήταν αφοπλιστικός.«Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα στους συνεταιρισμούς, αλλά αν κάνουμε ένα ισοζύγιο, θα δούμε ότι είναι λιγότερα από ότι στους άλλους κλάδους επιχειρήσεων. Οι συνεταιρισμοί είναι πολύ καλύτερες επιχειρήσεις από τη Lehman Brothers και 2.500 ακόμη τράπεζες που έκλεισαν παγκοσμίως. Αν ξεκινάμε τη συζήτηση με αυτή την προϋπόθεση, τότε ίσως έρθει κάποιος άλλος επιχειρηματίας να διεκδικήσει τη Δωδώνη. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από σωστή βάση τη συζήτηση για να φτάσουμε στο σωστό αποτέλεσμα εάν φυσικά επιθυμούμε όλοι το ίδιο. Εφόσον της ζητηθεί, η ΠΑΣΕΓΕΣ προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί. Να αυξηθεί ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της Δωδώνης και να γίνει ο άλλος πόλος της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας.Αν δεν υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες και μας αφήσουμε να συνεννοηθούμε ενδοσυνεταιριστικά, πιστεύω ότι θα βρούμε βιώσιμη και αξιόπιστη λύση», σημείωσε ο κ. Καραμίχας.

Όχι στο Χρηματιστήριο
Η προοπτική ονομαστικοποίησης των μετοχών και εισαγωγής στο Χρηματιστήριο είναι μία προοπτική που απορρίπτεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ.«Το Χρηματιστήριο είναι η πιο οργανωμένη απάτη. Η κατάρρευση του καπιταλισμού οφείλεται στα χρηματιστήρια. Είμαι οπαδός του Ολανδικού μοντέλου όπου κυριαρχούν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις και πιστεύω ότι ο λαός θα πρέπει να επενδύει σε δικές του επιχειρήσεις και ο πλούτος να παραμένει στη χώρα μας».Καταλήγοντας ο κ. Καραμίχας απηύθυνε μία έκκληση προς τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής και γενικότερα, να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες του συνεταιριστικού κινήματος.«Να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, γιατί η χρονική στιγμή δεν προσφέρεται για κάτι άλλο. Οι επιχειρηματικές επιδιώξεις που μπορεί να έχει ο καθένας δεν πρέπει να συνδέονται με τις επικείμενες εκλογές.Αν ταυτίσουμε το θέμα με τις εκλογές θα γίνει μεγάλη ζημιά», κατέληξε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"
Share on Facebook