Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Σωκράτης ο Αγωνιστής"


"Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Σωκράτη Γκόλια, ενός όχι δημοσιογράφου αλλά αγωνιστή (γιατί πλέον θεωρώ ότι όσοι τον αναφέρουν ως δημοσιογράφο τον βάζουν ίσα με τους άλλους, ξέρετε, τους "καλούς" στα μεγάλια κανάλια!) νιώθω την ανάγκη να εκφράσω κι εγώ με τη σειρά μου τα θερμά μου...



συλληπητήρια στην οικογένειά του.
Δε θα μπω στη διαδικασία να περιγράψω με λέξεις το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου καθότι πιστεύω ότι με το "αγωνιστής" περιέγραψα επακριβώς το περιεχόμενο της ψυχής αυτού του ανθρώπου!
Θέλω να σταθώ μόνο στα αίτια της δολοφονίας του. Διαβάζω εδώ και μέρες ότι τον σκότωσαν επειδή ήξερε πολλά, επειδή έλεγε πολλά, επειδή ίδρυσε το τρωκτικο μέσα από το οποίο λέγονταν πολλά και απρεπή σχόλια για σχεδόν όλους όσους συγκροτούν αυτό που λέμε "σύστημα" και όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι μόνο το πολιτικό (στην ουσία αν εμβαθύνουμε οι πολιτικοί είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι).
Έχω μια απορία ωστόσο: Έγινε κάτι τώρα; Νομίζουν ότι κάτι κάνανε; Τι πιστεύανε δηλαδή αυτοί στη ΧΕΣΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ-δεν υπάρχει ορθογραφικό-ότι με το να τον σκοτώνανε θα σταματούσε αυτή η απίστευτα συνεχόμενη ροή ειδήσεων η οποία με τη σειρά της δείχνει ότι δεν μπορεί να είναι ένα άτομο μόνο που ενημερώνει τον κόσμο με διαφόρων ειδών θέματα, ούτε 2, ούτε 3, αλλά πολλοί περισσότεροι;
Αυτό πιστεύανε; Που στο κάτω κάτω κι ένας μόνο να ήταν και να άφηνε στο πόδι του κάποιον άλλον για τη διαχείριση των θεμάτων όταν δεν ήταν αυτός στον Η/Υ, πιστεύανε ότι ένα τέτοιο blog θα έμενε στον άερα;
Δεν έχετε καταλάβει κύριοι ΧΕΣΤΡΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ότι εδώ έχουμε βρει την ελευθερία μας και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το θεσμό πλέον που λέγεται τρωκτικό; Όπως λένε κι οι φίλοι εδώ είμαστε χιλιάδες και.. είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια!
Πάω στοίχημα ότι κάθεστε σαν αυνάνες τώρα στις προεδρικές καρέκλες και παρακολουθείτε τη μεγαλύτερη γκάφα που κάνατε ποτέ στην ιστορία! Μια τρύπα στο νερό όπως λέει κι ο λαός!
Καιγόσαστε μέσα σας γιατί βλέπετε ότι όλα όσα χτίσατε αυτά τα χρόνια σιγά σιγά διαλύονται μπροστά στα μάτια σας! Ένα κύμα τσουνάμι που λέγεται νέα γενιά τα παρασέρνει όλα στο διάβα του μέχρι να μείνει μόνο ίσωμα και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή!
Ευτυχώς έχουμε οπλιστεί και με επιμονή και με υπομονή και πλέον είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε αυτό που άρχισε ο αγωνιστής Σωκράτης! Θα χτίσουμε πάνω στη νέα Ελλάδα! Η νέα γενιά φέρνει ελπίδα.. μόνο αυτή!

ΥΓ: Σωκράτη ελπίζω να βλέπεις από εκεί ψηλά την κληρονομιά που άφησες και.. να καμαρώνεις!"

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραίως


Share on Facebook