Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

«Κρέμασε» τα γάντια του ο Κάλατς


Αντίο στο ποδόσφαιρο είπε ο Ζέλικο Κάλατς σε ηλικία 37 ετών, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος έφτασε η ώρα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Τελευταία ομάδα στην καριέρα του ήταν η Καβάλα.

Ο Αυστραλός τερματοφύλακας είναι από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλήματος στη «χώρα των καγκουρό» και γι’ αυτό το λόγο η Σίδνει FC ...
διοργάνωσε μια φιλική αναμέτρηση για να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό που τον αγάπησε όταν αυτός έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ο Κάλατς ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πρωτεύουσας το 1989 και μέχρι το 1995 είχε αγωνιστεί σε παραπάνω από 100 παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Τη σεζόν 1995-96 μετακόμισε στην Αγγλία και τη Λάιχστερ, όμως οι μόλις 3 συμμετοχές του σε όλη τη σεζόν στην ουσία του «τσέκαραν» το εισιτήριο της επιστροφής.

Ακόμα δύο χρόνια στη Σίδνει και μετά ακόμα μια πρόκληση, η οποία άκουγε στο όνομα Ρόντα που του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Από το 1998 μέχρι το 2002παραγματοποιήσε πάνω από 120 συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις, όντας αναντικατάστατο μέλος. Το 2002 τον απέκτησε η Περούτζια και 3 χρόνια αργότερα η Μίλαν, η οποία έστω και στη δύση του, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την περσινή σεζόν αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη «νεοφώτιστη» Καβάλα, με την οποία πραγματοποίησε 9 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας.

http://www.theplayer.gr



Share on Facebook