Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

"Πριν ξεκινήσει πήρε παράταση η απογραφή"


"Την 1η Ιουλίου υποχρέωση απογραφής είχαν οι υπάλληλοι που ο ΑΦΜ τους έληγε σε 1. Όλη την ημέρα όμως το σύστημα παρέμεινε κλειστό ,χωρίς δικαιολογία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονης αναταραχής στις τάξεις των υπαλλήλων. Κατά τις 21:30 άλλαξαν οι προθεσμίες και πλέον η απογραφή θα ξεκινήσει από 12/6...


Από την πρώτη στιγμή στην εγκύκλιο της απογραφής προβλέποντας πίνακας που περιελάμβανε της παναγιάς τα μάτια (Βαθμούς , Πλεονάζοντες χρόνους, κλπ). Λίγες μέρες μετά μας ανακοίνωσαν πως χρειαζόμαστε 3 έντυπα ένα από τα οποία ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις λείπει ο Αριθμός λογαριασμού μέσω του οποίου υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να συγκροτήσουν την ενιαία αρχή πληρωμών και να ελέγξουν τις αμοιβές.
Αποδεικνύεται πως αυτή η ιστορία της απογραφής δεν είναι παρά μια μεγάλη μπαρούφα. Θυμίζει ηλεκτρονική υποβολή βιογραφικών και ως προς τη σύλληψη και ως προς τον προγραμματισμό .
Και φυσικά γνωρίζουν τον αριθμό των Δ.Υ. αφού πληρώνονται μέσω των δημοσίων ταμείων και για όλους αποδίδεται φόρος μισθωτών υπηρεσιών. και φυσικά δεν έχει να κάνει με την ενιαία αρχή πληρωμών διότι στη φόρμα δεν προβλέπετε αριθμός λογαριασμού. Μόνο επικοινωνιακή αξία μπορεί να έχει αυτό το εγχείρημα.
Ελάχιστη γνώση πληροφορικής να έχεις εύκολα διαπιστώνεις ότι το πράγμα μπάζει από παντού και είναι παντελώς αναξιόπιστο, αφ΄ ενός γιατί ο καθένας έχει πρόσβαση και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει συντονιστής .

Να δείτε που σε λίγο καιρό αντί να πανηγυρίζουν θα απολογούνται…"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"Πριν λίγο βγήκε μία ανακοίνωση στην σελίδα που γίνεται η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και η οποία αναφέρει ότι το σύστημα θα ανοίξει για όλους στις 12 Ιουλίου αλλά οι καταληκτικές ημερομηνίες παραμένουν σταθερές όπως έχουν ανακοινωθεί δηλαδή ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ...και εγώ έχω να κάνω την εξής ερώτηση στους αρμόδιους ..εγώ που έχω ως τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ το 1 και θα έπρεπε να έχω απογραφεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2010 μου λέτε ότι στις 12 Ιουλίου που θα ανοίξει το σύστημα θα πρέπει να είμαι μπροστά στον Υπολογιστή και να μην ασχοληθώ με τίποτα άλλο ....και αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα ( άνθρωποι είμαστε!! ) την μοναδική μέρα που έχω το δικαίωμα να απογραφώ???? Το μόνο που μπορώ να πω ......ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!! ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ......."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Για την ορθή ενημέρωση των αναγνωστών πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν δόθηκε καμία απολύτως παράταση για την απογραφή. Η απογραφή μπορεί να ξεκινούσε τυπικά σήμερα, αλλά όποιος διάβαζε την εγκύκλιο και τις οδηγίες θα έβλεπε ότι από τις 1 - 5 Ιουνίου η απογραφή αφορούσε μόνο τους υπαλλήλους της Ν.Α. Χαλκιδικής, του Δήμου Χαλανδρίου και κάποιους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ π.χ. Γενική Γραμματεία κλπ. Όσον αφορά από τις 12/6 ξεκινάει η απογραφή να αναφέρουμε ότι για το ΑΦΜ που λήγει σε 1 είναι καταληκτική ημερομηνία η 12/7."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------
"Παρήλθε άπρακτη η 1η Ιουλίου ,η πολυδιαφημισθείσα και διατυμπανισθείσα απ' άκρου εις άκρον της Ελληνικής Επικράτειας ημερομηνία για την έναρξη της απογραφής στο δημόσιο. Όσο και αν προσπαθούσαμε εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι όλη τη μέρα να συμπληρώσουμε το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο ,μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές 10.00 το βράδυ, στην ιστοσελίδα http://apografi.gov.gr/ στη θέση '' Ξεκινήστε να εισάγετε τα στοιχεία σας '' βγαίνει μονότονα η ένδειξη '' Η απογραφή ξεκινάει από 1ης Ιουλίου στη διάρκεια της ημέρας .Παρακαλούμε μελετήστε το έντυπο προετοιμασίας '' .... Εμείς τόχουμε χιλιομελετήσει και είμαστε πανέτοιμοι . Αυτοί είναι; ... Τι φιάσκο κι αυτό ! Και τα ΜΜΕ , που είχαν τρέξει να προβάλουν και να διαφημίσουν την απογραφή , σήμερα που άρχιζε και θάπρεπε να σπεύσουν να δουν τι γίνεται ... μούγγα ! "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Ειλικρινά ντρέπομαι για το ότι είμαι υπάλληλος αυτού του Κράτους. Εδώ και τόσους μήνες μας τρομοκρατούν ότι εάν δεν απογραφούμε θα μας κόψουν τον ήδη περικομμένο μισθό μας, και όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας για απογραφή μας ανακοινώνουν (φυσικά με καθυστέρηση) ότι η απογραφή αναβάλλεται!!!! Οι άνθρωποι είναι ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook