Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Απολογισμός έργου εξαμήνου Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας


ΑΥΞΗΣΗ 102,67% ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ

"Εντυπωσιακή δραστηριότητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο αστυνομικό προσωπικό και στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα καταγράφει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, εξετάζονται...amp;Itemid=40〈=


... διπλάσιες υποθέσεις (αύξηση 102,67%), έχουν υποβληθεί υπερδιπλάσιες καταγγελίες (αύξηση 127,91%), ενώ σημαντική αύξηση (21,05%) καταγράφεται στις συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία και τις σχηματισθείσες δικογραφίες (20,75%). Πιο αναλυτικά:



Από τις 456 υποθέσεις που χειρίστηκε η Υπηρεσία, οι 360 αφορούν υπηρετούντες στην Αστυνομία, 52 στο Δημόσιο, 25 στις οποίες συμμετείχαν και ιδιώτες και 19 αφορούν άλλες υποθέσεις. Αναλυτικά και σε σύγκριση με το 2009:


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, στο «στόχαστρο» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι εγκλήματα ή αδικήματα (συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων διαφθοράς), τα οποία διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά ένστολοι εργαζόμενοι στην Αστυνομία (αστυνομικοί κάθε βαθμού, συνοριακοί φύλακες, ειδικοί φρουροί) και η αντιμετώπιση της διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο εξής, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων θα δημοσιεύει μέρος των διαθέσιμων στοιχείων της στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, υπηρετώντας την αρχή της διαφάνειας και της πρόσβασης του πολίτη στη δημόσια πληροφορία."

Κάθε πολίτης μπορεί να καταγγέλλει ή να παρέχει πληροφορίες για υποθέσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας στην Αθήνα (210 8779700) και στη Θεσσαλονίκη (2310 531916) καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Περισσότερα για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, το πλαίσιο λειτουργίας της, χρηστικές πληροφορίες και εκθέσεις απολογισμού δείτε ΕΔΩ:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=49&

Share on Facebook