Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

"Η μεγάλη συνάντηση της Ντόρας και του Βενιζέλου στη Μυρτιά"


Η συνάντηση του Σαββάτου στη Μυρτιά του Δήμου Νίκου Καζαντζάκη θα μπορούσε να αποτελεί και την είδηση της ημέρας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο... στην εκδήλωση των εγκαινίων του ανακαινισμένου Μουσείου θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Το ενδιαφέρον, πολιτικοδημοσιογραφικό, είναι τεράστιο, αφού πολλοί βλέπουν όχι μια τυχαία συνάντηση των παρ' ολίγον προέδρων των δύο κομμάτων εξουσίας της Ελλάδας αλλά τη συνάντηση κορυφής που θα καθορίσει το πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα. Η είδηση ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει σε κρητικό έδαφος προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η Κρήτη και ο Καζαντζάκης ένωσαν δύο μεγάλες δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι η συνάντηση της Ντόρας και του Βενιζέλου που φημολογείται τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα η πιθανότητα συνεργασίας τους γίνεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης ουσιαστικά γιορτής για τον Νίκο Καζαντζάκη, αφού ανακαινίσθηκε το Μουσείο της Μυρτιάς και ανοίγει για το κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μπακογιάννη έχει στενές σχέσεις με το Μουσείο, καθώς την εποχή που το ίδρυμα έκλεινε 10 χρόνια λειτουργίας εκείνη θήτευε στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ως υπουργός Εξωτερικών λέγεται ότι είχε συμβάλει στην προβολή των δράσεων του Μουσείου και στο εξωτερικό. Από την άλλη, και ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει στενές σχέσεις με το Μουσείο, καθώς επί Σημίτη είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα λέγεται ότι δεινός υποστηρικτής του είναι ο δήμαρχος της περιοχής, !
Ρούσσος Κυπριωτάκης. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι ο Ρούσσος Κυπριωτάκης ο εμπνευστής της συνάντησης Μπακογιάννη-Βενιζέλου στη Μυρτιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη επιρροή προς τον κ. Βενιζέλο αλλά και την κυρία Μπακογιάννη να αποδεχτούν τις προσκλήσεις για τα εγκαίνια, που θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα άσκησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος ακόμη και τηλεφωνικά φέρεται να συνομίλησε τόσο με τον υπουργό όσο και την ανεξάρτητη βουλευτή.
Οδικώς από τα Χανιά
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μπακογιάννη θα βρίσκεται μια ημέρα πριν από τα εγκαίνια του Μουσείου στη Μυρτιά στη γενέτειρά της τα Χανιά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο Ηράκλειο θα έρθει οδικώς πιθανότατα από το πρωί του Σαββάτου. Για τους ντορικούς του Ηρακλείου η έλευση της Μπακογιάννη αποτελεί «πρώτη είδηση», καθώς αναμένουν από τα χείλη της να ακούσουν για τις φημολογούμενες εξελίξεις.
Την Παρασκευή
Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή, δηλαδή μια ημέρα νωρίτερα από την ημέρα των εγκαινίων. Ο κ. Βενιζέλος , κατά τις πληροφορίες της «Τ», δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και στρατιωτικές μονάδες του Ηρακλείου. Μάλιστα, λέγεται ότι θεωρείται σχεδόν σίγουρη η επίσκεψή του στο Καστέλι και την 133 Σμηναρχία Μάχης, όπου έπεσαν οι μολότοφ για χάρη του Καλλικράτη. Πάντως, ο κ. Βενιζέλος το βράδυ της Παρασκευής θα συναντήσει φίλους του στο Ηράκλειο.

ΠΗΓΗ: http://tolmi.gr/

Share on Facebook