Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Απατεώνες προσπαθούν να ξεγελάσουν κόσμο με δήθεν διαθήκες"


"Μια ύποπτη επιστολή έλαβαν επιχειρηματίες του Νομού Ημαθίας από «απατεώνες του διαδικτύου», που προφανώς ψάχνουν οικονομικά θύματα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το τοπικό επιμελητήριο, οι ηλεκτρονικοί απατεώνες αποστέλλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μήνυμα και λένε στον ανύποπτο διαχειριστή πως είναι κληρονόμος ενός σημαντικού χρηματικού ποσού, παραθέτοντας επιστολή κάποιου νομικού συμβούλου, συνήθως, από την Πορτογαλία ή την Ισπανία.

Σύμφωνα πάντα με το επιμελητήριο κάποιοι αποφάσισαν να...



δοκιμάσουν την τύχη τους και επικοινώνησαν μέσω φαξ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον "αγγελιοφόρο" των καλών νέων.

Η επικοινωνία ξεκινά και συνήθως διαρκεί πάνω από έξι μήνες. Και όντως, ακόμα και αν κάποιος είναι καχύποπτος με την όλη διαδικασία, τα στοιχεία και η μεθοδολία που χρησιμοποιεί το δίκτυο απατεώνων πείθουν για την αξιοπιστία τους.

Οι σφραγίδες πάνω στα έγγραφα, η ορολογία που χρησιμοποιείται, αλλά και το προσφερόμενο "πακέτο" αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για συνέχιση της επικοινωνίας.

Σε πολλές περιπτώσεις, η όλη διαδικασία φτάνει μέχρι το στάδιο που ζητείται από τον υποτιθέμενο κληρονόμο να καταβάλλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όποιος πειστεί, πέφτει απλά στην παγίδα μιας καλοστημένης απάτης από ανθρώπους που γνωρίζουν με ακρίβεια τις διαδικασίες που απαιτούνται να γίνουν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και σκοπός τους είναι να αποσπάσουν από τον υποτιθέμενο κληρονόμο-θύμα συνήθως από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.

Για την απάτη αυτή, που επιχειρείται μέσω του διαδικτύου, το Επιμελητήριο Ημαθίας απέστειλε την Τετάρτη (21/07) ανακοίνωση για ενημέρωση του κοινού, ύστερα από κρούσεις που δέχτηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου στα προσωπικά e-mail των επιχειρήσεών τους"
http://rokakias.blogspot.com
Share on Facebook