Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

" Ντροπή και αίσχος για το κατάντημά σας!"


"Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Μετά τα όσα ξαφνικά δεινά μας ανακοινώνονται κάθε μέρα από την κυβέρνηση σχετικά με τους «παχυλούς» μισθούς που παίρνουμε ερχόμαστε αντιμέτωποι και με περικοπές σε θέματα κάλυψης υγείας.
Το Υπουργείο υγείας με πρόσφατη εγκύκλιό του κόβει την κάλυψη από...
ορισμένες εξετάσεις του θυρεοειδούς. Συγκεκριμένα κόβονται: ο υπέρηχος θυρεοειδούς, οι αιματολογικές εξετάσεις για τα αντισώματα, και οι ελεύθερες fT3 και fT4 . Δεν μπόρεσα να καταλάβω το σκεπτικό τους. Οι γιατροί δηλαδή είναι ηλίθιοι που τις ζητάνε σε μερικές περιπτώσεις ασθενών; Δεν νομίζω. Απλά την κυβέρνηση και συγκεκριμένα την κα Ξενογιανακοπούλου δεν την ενδιαφέρουν οι ασθενείς αυτοί.
Όσοι έχουν δηλαδή το συγκεκριμένο πρόβλημα και πρέπει να κάνουν περιοδικά (ετησίως τον υπέρηχο και σε μικρότερα διαστήματα τις αιματολογικές) τις παραπάνω εξετάσεις, πλέον πρέπει να βγάλουν από το «γεμάτο» πορτοφόλι τους και να πάνε σε ιδιωτικά ιδρύματα να κάνουν τις εξετάσεις. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Θα ήθελα να ρωτήσω την κα Υπουργό αν η ίδια ή μέλος της οικογενείας της έχει ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα υγείας και με ποιο τρόπο το αντιμετωπίζει; Όταν πρέπει να κάνει εξετάσεις πού πάει και τις κάνει; Κλείνει ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο και πάει μετά από 6 και 8 μήνες, της κάνουν τη χάρη και πάει εκτός σειράς επειδή είναι το big boss, πάει σε ιδιωτική κλινική και στερείται από το «πενιχρό» βουλευτικό και υπουργικό εισόδημα; Τι από όλα αυτά συμβαίνει; Ας μας απαντήσει δημόσια! Παιδί του λαού είναι κι αυτή. Κι επίσης θα ήθελα να τη ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν δεν θέλει το υπουργείο να εγκρίνει τις εξετάσεις αυτές σε μένα και τους οικείους μου, μήπως μπορεί να μου δώσει πίσω τα λεφτά που μου κρατάει από το μισθό μου για να πάω να τις κάνω ιδιωτικά; Εξάλλου είναι δικαίωμα των πολιτών να μην πληρώνουν μια υπηρεσία στο κράτος αν δεν μένω ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες αυτές.
Παρακαλώ την Υπουργό Υγείας να απαντήσει δημόσια στο θέμα μου."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook