Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Εκδώστε Διάταγμα"


"Πρέπει η άσκηση της όποιας ποινικής δίωξης, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, να γίνεται αντικείμενο αρνητικών σχολίων από συγκατοίκους, γνωστούς και κάθε περαστικό που διέρχεται από τη θύρα εκείνου που παραπέμπεται...



για να δικαστεί; Κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως η θυροκόλληση της κατηγορίας στις πόρτες των σπιτιών, των γραφείων και των φροντιστηρίων προσβάλλει βάναυσα τα άτομα; Γιατί πρέπει το άτομο, πριν την κρίση του δικαστηρίου, να καταδικάζεται από τους συνανθρώπους του, κατ΄επιταγήν του νόμου, που θέλει να θυροκολλείται η κατηγορία για όσους απουσιάζουν;
Και ενώ τα δικαστήρια ανηλίκων συνέδριάζουν σε μη δημόσιες συνεδριάσεις, έτσι ώστε να προστατεύονται οι ανήλικοι, οι κατηγορίες κατά των ανηλίκων που παραπέμπονται, θυροκολλούνται δημόσια στις θύρες των σπιτιών.
Την υπόληψη των ατόμων που αθωώνονται από τα δικαστήρια, ποιός την αποκαθιστά; Πως προστατεύονται οι ανήλικοι;
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών για τα παραπάνω είναι σχεδόν καθημερινές και οι αρμόδιοι οφείλουν επιτέλους να μεριμνήσουν για την έκδοση διατάγματος, έτσι ώστε οι κλητεύσεις να γίνονται με συστημένες επιστολές, όπως ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει αλλά δεν εφαρμόζεται, λόγω μη έκδοσης του σχετικού διατάγματος:

ΑΡΘΡΟ 159: Επίδοση με το ταχυδρομείο ή το τηλεγραφείο
1. Η επίδοση μπορεί να γίνει με το ταχυδρομείο, εκτός από την περίπτωση του άρθρου 156, σύμφωνα με όσα ορίζει σχετικό διάταγμα, σε επείγουσα περίπτωση οι κλήσεις των διαδίκων και των μαρτύρων στην ανάκριση ή στο ακροατήριο μπορούν να σταλούν απευθείας με τηλεγράφημα, που αναφέρεται στα πιο ουσιαστικά σημεία των κλήσεων.

Για να ενισχύσω τα παραπάνω, σας καταθέτω πως στην πόρτα φροντιστηρίου θυροκολήθηκε η κατηγορία κατά του καθηγητή, ο οποίος είχε έναν οικογενειακό καυγά με τη σύζυγό του. Όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν με λεπτομέρεια για το συμβάν. Ο καθηγητής έτρεχε να διαμαρτυρηθεί γιατί εκτέθηκε στα μάτια των μαθητών του, για να εισπράξει την απάντηση: "Κατ΄επιταγήν του νόμου"

Υ.Γ. Η επίδοση των κλήσεων με το ταχυδρομείο, θα έχει και σαν επιπλέον όφελος την κατάργηση των επιμελητών δικαστηρίων (2.500 περίπου) "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook