Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

"Παρατηρήσεις για την κατασκήνωση ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"


"...στον Κάλαμο Αττικής
Θέλω να μοιραστώ με πολλούς από τους γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους σε μια εβδομάδα στην κατασκήνωση ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στον Κάλαμο Αττικής τις παρατηρήσεις μου ως.... γονέας που πρώτη φορά έστειλε το δικό του παιδί στην εν λόγω κατασκήνωση.
Καταρχήν πρόκειται για ένα χώρο με πάρα πολλά παιδιά που δίνει την εντύπωση μαζικότητας σε ό,τι κι αν γίνεται. Οι ομαδάρχες είναι κυρίως ανήλικα παιδιά - μαθητές γυμνασίου - που, μην μπορώντας να επιβληθούν σε κατασκηνωτές συνομηλίκους τους ή κατά τι μικρότερους, φέρονται λόγω απειρίας φυσικά κατά τρόπο που διχάζει τα παιδιά της ομάδας τους και δημιουργεί καυγάδες.

Η ποσότητα του φαγητού είναι πολύ μικρή, συστηματικά, με αποτέλεσμα να συνδέει κανείς το γεγονός του διαρκώς ανοιχτού κυλικείου στο οποίο καταφεύγουν τα παιδιά κυρίως μετά το μεσημεριανό (!!) και το οποίο πουλάει με το αζημίωτο τσιπς, μπισκότα, παγωτά, κρουασάν, αναψυκτικά, φραπέ και φρεντοτσίνο!!! (βλ. φωτο) Καλά που ο αρχηγός είναι γυμναστής και αθλητής!!!
Αφήνω δε στην κρίση σας την διατίμηση της κρύας σοκολάτας ( πρόκειται για κρύο σοκολατούχο γάλα) 3 ευρώ σε πλαστικό ποτηράκι και όλα χωρίς απόδειξη όταν ψωνίζουν τα παιδιά!!!

Και όλα αυτά, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία , τα οποία σάρωσε φέτος η εν λόγω κατασκήνωση..... κοστολογούν το κάθε παιδί γύρω στα 650 ευρώ για 21 μέρες στις οποίες τρώνε συνεχώς κομματάκια πίτσας, πολλές πατάτες, λουκανικόπιτες, ωμές φακές, ελάχιστη σαλάτα και πολλά συσκευασμένα κρουασάν για απογευματινό, παράλληλα πάντα με τη διατροφή - είπαμε - του συνεχώς ανοιχτού κυλικείου ( σαν καντίνα στην εθνική)!!!

Ελέξγτε τους κι εσείς. Εγώ υπέβαλα τα σχετικά εκεί που έπρεπε.

Αναγνώστης


Share on Facebook