Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Νέοι Γερμανοί Ανδρες»


Άνω-κάτω έκανε την Γερμανία ο μάνατζερ του Μίκαελ Μπάλακ, καθώς σε συνέντευξή του αποκάλεσε μία «παρέα από γκέι» τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στον Αλεξάντερ Οσάνγκ, ο Μίκαελ Μπέκερ διαχώρισε κάποια μέλη της «νασιονάλμανσαφτ» και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου, απάντησε ότι ένας από τους καινούριους παίκτες είναι μισός… ομοφυλόφιλος!

Ο τίτλος του άρθρου του Οσάνγκ «Νέοι Γερμανοί Άντρες» αναφέρεται στη συνέντευξη του ατζέντη του Μπάλακ, στην οποία ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Μπέκερ εξέφρασε την άποψη ότι το πιο «ανάλαφρο» στυλ παιχνιδιού των «πάντσερ», οφείλεται στο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι, ένα στοιχείο που τους έκανε πολύ… ντελικάτους για να φτάσουν στον τελικό.

Μάλιστα, ο Μπέκερ άφησε να εννοηθεί ότι ένας πρώην διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής ήταν έτοιμος να αποκαλύψει την αμφιλεγόμενη σεξουαλική ταυτότητα των συγκεκριμένων παικτών.

Ο Αλεξάντερ Οσάνγκ πιστεύει ότι λόγω της δικηγορικής ιδιότητάς του, ο Μπέκερ είχε πλήρη γνώση των σχολίων που θα ακολουθήσουν και έγραψε μεταξύ άλλων ότι στο άκουσμα των παραπάνω, οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι απλά έγνεψαν συγκαταβατικά.

Ο Οσάνγκ γράφει: «Φαίνεται πως όλοι οι αθλητικογράφοι γνώριζαν ήδη για τις ομοφυλοφιλικές συνομωσίες που αφορούσαν την ομάδα του Λεβ. Οι φήμες συνόδευαν την ομάδα στη Νότιο Αφρική και προφανώς τους ανήκουν».

Άμεση ήταν η απάντηση της Μπάγερ Λεβερκούζεν, στην οποία θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν, ο Μίκαελ Μπάλακ, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση: «Στη Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν έχουμε καμία απολύτως δυσαρέσκεια απέναντι στους ομοφυλόφιλους».

Για το θέμα αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιοακίμ Λεβ ξεκαθάρισε ότι δεν «θα έπεφτε τόσο χαμηλά» να δώσει αξία σε τέτοιου είδους σχόλια.

Από την πλευρά του ο Μπέκερ ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τα δημοσιεύματα, χρησιμοποιώντας ωστόσο την δημοσιογραφική πρακτική που ισχύει στη Γερμανία και δίνει το δικαίωμα στον συνεντευξιαζόμενο να αλλάξει τις παρατηρήσεις του μετά τη δημοσίευσή τους, αν δεν έχει δώσει προηγουμένως την έγκρισή του.

Πάντως, ο Οσάνγκ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Γερμανού ατζέντη ως «απίστευτες ιστορίες που έγραψα στο σημειωματάριό μου και ο Μπέκερ έδειχνε να μην εναντιώνεται σε αυτό» και όλα δείχνουν πως αυτό το σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη…

ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Share on Facebook