Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Τα μηνύματά σας για το Σωκράτη


Καλό ταξίδι Σωκράτη, ο θεός να αναπαύσει την ψυχή σου.Όταν το είδα το μεσημέρι, σοκαρίστηκα.Στενοχωρήθηκα πολύ.Κι ας μην τον ξέρω τον άνθρωπο.Ξέρω το τρωκτικό.Δυστυχώς μια από τις μεγαλύτερες ελεύθερες εκφράσεις του τόπου μας, και μεγάλος μαχητής του διεφθαρμένου λόμπι που μαστίζει την Ελλάδα, έπεσε νεκρός . Ο θεός να τον αναπαύσει...

---------

Φυσικά, τον ...
Σωκράτη Γκιόλια κανείς μας δεν τον γνώριζε προσωπικά. Ήταν όμως ο εμπνευστής πολλών στον χώρο του blogging. Αυτός που έδειξε τον δρόμο στην ελεύθερη και αδέσμευτη παροχή πληροφορίας. Αυτός που μας άνοιξε τα μάτια και μας έφερε λίγα βήματα πιο κοντά στην αλήθεια.

Ελευθερία είναι ο άνθρωπος να βάζει μόνος του τα όρια της ζωής του, βασιζόμενος στις αρχές, στις αξίες και στις εμπειρίες. Αυτός ο ορισμός, ο καταλληλότερος που έχουμε ακούσει, δεν είναι απόφθευγμα κάποιου "μεγάλου" σοφού. Το έχει πει ένας "ανώνυμος", ένας από εμάς. Χωρίς να ξέρουν τον ορισμό, οι bloggers διαφυλάττουν την Ελευθερία ως κόρη οφθαλμού, βασιζόμενοι στις αρχές, στις αξίες και στις εμπειρίες τους. Και το καταφέρνουν καλά, αν δούμε το πόσο πολύ τους έχει αγκαλιάσει η κοινωνία.

Οι σφαίρες που καρφώθηκαν στο σώμα του Σωκράτη Γκιόλια, καρφώθηκαν και στην καρδιά της Ελευθερίας. Όσα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας αγαπούν την έννοια του blogging, θα αφαιρέσουν αυτές τις σφαίρες, μία προς μία, και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία το υπέρτατο αγαθό: Την Ελευθερία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.


-----------



Ονομάζω τον εαυτό μου επαναστάτη του καναπέ. Γιατί πάντα είχα άποψη και οργή αλλά την εκδήλωνα μόνο στα λόγια. Η μεγαλύτερη επανάσταση που έχω κάνει είναι η άρνηση μου να επαναδιαπραγματευθώ τις αξίες μου. Με εξόργισε το γεγονός ότι χθες την ημέρα της κηδείας του Σωκράτη οι επονομαζόμενοι συνάδελφοι του δεν είχαν το θάρρος να φορέσουν έστω μια μαύρη γραβάτα.Δεν απαίτησε κανείς να γίνουν ξαφνικά «επαναστάτες», αλλά να τιμήσουν την μνήμη ενός νέου συναÎ! �έλφου που εκτελέστηκε στυγνά και άνανδρα, ανεξαρτήτως συμπάθειας ή αντιπάθειας. Θα ήθελα επίσης η παρουσία όλων εμάς που παλεύουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια να ήταν πιο μεγάλη χθες. Ακόμα και αν κάποιοι δεν μπόρεσαν να έρθουν, έπρεπε να δείξουν ότι είναι μέρα πόνου με τα απλά σύμβολα που έχουμε μάθει, μαύρο πουκάμισο, μαύρη γραβάτα η ένα απλό μαύρο μαντήλι. Μπορεί κάποιοι να γελάσουν με τις παρατηρήσεις μου, αλλά ο βίαιος θάνατος ενός ανθρώπου είναι ντροπή και οφείλουμε να δείξουμε το πένθος και την οδύνη μας. Εγώ σαν μικρός επαναστάτ! ης του καναπέ θα τους δείξω την μιÎ! �ρή μ ου δύναμη αρνούμενη από σήμερα να συνεχίζω να τρέφω την ματαιοδοξία τους και τις τσέπες τους.Για Σαράντα Μέρες κλείνω την τηλεόραση και αρνούμαι να αγοράσω οποιοδήποτε περιοδικό και οποιαδήποτε πολιτικού περιεχομένου εφημερίδα. Αυτή είναι η δικιά μου επανάσταση για να τιμήσω τις αξίες που προσπαθούν να με κάνουν να ξεχάσω Φιλία, Σεβασμός, Αξιοπρέπεια ! Το οφείλω στον Σωκράτη, στην οικογένεια του, στα παιδιά του και στα παιδιά μου.
Κανελιδου Ζ.

-------

Αγαπητοί, δεν ξέρω εάν το Troktiko θα είναι το ίδιο όπως και πριν. Προς στιγμή νόμιζα ότι τα λαμόγια εκτός από τη ζωή του Σωκράτη, θα στερήσουν από τον Κόσμο το Troktiko. Με πυξίδα τον Σωκράτη συνεχίστε τη δουλεία, και εμείς οι απλοί Έλληνες θα είμαστε μαζί σας (και με τον Σωκράτη) σε κάθε σας βήμα, σε κάθε σας ανάσα !!!

---------

Δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα το γεγονός της μαφιόζικης εκτέλεσης ενός πραγματικού δημοσιογράφου. Περίμενα πολύ μεγαλύτερη αντίδραση από τους "συναδέρφους" του.Εδώ για πολύ μικρότερης σημασίας γεγονότα μας ταράζουν στα έκτακτα και στους σχολιασμούς. Δεν κατάλαβαν ότι για πολύ κόσμο το γεγονός μας τρόμαξε, μας έκανε να σκεφτούμε ότι η βρώμα και η σαπίλα είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι , αν και υποψιασμένοι, πιστεύαμε;Ευτυχώς είδαμε το troktiko μας να συ! νεχίζει, γιατί ειλικρινά χθες με την αναστολή λειτουργίας θορυβήθηκα. Και πάλι κουράγιο, ειλικρινά συλλυπητήρια σε σας και την οικογένεια του και συνεχίστε με θάρρος αλλά και προσοχή.Με ποιό τρόπο θα μπορούσαμε άραγε και μεις να δηλώσουμε την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ να βρεθούν τόσο οι φυσικοί, αλλά και οι ηθικοί προπάντων αυτουργοί;
ΜΙΑ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

-------

Ο Σωκρατης μεσα απο την δημοσιογραφικη του πορεια διδαξε,διδαξε πολλα και στους νεους δημοσιογραφους που θα ακολουθησουν το ηθος του,και γενικοτερα στον απλο λαο,που πραγματικα νοιαζοταν και του εδινε βήμα μεσα απο το Troktiko για να πολεμησει την αδικια και την πουστιά των οικονομικα ισχυρων σε αυτην την χωρα.
Ο Σωκρατης διαλεξε τον δυσκολο δρομο,αυτον που επιλεγουν λιγοι,τον δρομο της ηθικης και της αξιοπρεπειας στην ζωη,που μπορουσε να κοιταξει τον αλλον στα ματια,διχως ντροπη και διχως αλλαζονικη συμπεριφορα.
Ηταν ο ανθρωπος της διπλανης πορτας,χωρις εξουσιες,χωρις χλιδη στην ζωη του,απλος ηθελε να ειναι οπως ολοι οι απλοι ανθρωποι γυρω του,σε αυτην την γαμημένη ζωη την ειλικρινεια την πληρωνεις,οπως την πληρωσε και ο Σωκρατης με 13 σφαιρες,οι ηθικοι αυτουργοι ειναι πολλοι,δεν χρειαζεται τωρα να τους αναφερουμε,η δηθεν "επαναστατες" δολοφονησαν τον μοναδικο εντιμο και αληθινο δημοσιογραφο,αραγε ποσο πονανε αυτη την χωρα αυτοι οι φασιστες; που οτιδηποτε δεν τους αρεσει φροντιζουν φασιστικα να εξαφανιζουν; οι δολοφονοι ειναι ανθρωποι με! επαναστατικες ιδεες η ανθρωποι πληρωμενοι που προσπαθουν να καταστρεψουν τους λιγοστους ανθρωπους που νοιαστηκαν για τον τοπο αυτον διχως να νοιαστουν για τα καγιέν και τις βίλες; ενοχλησε τοσο αυτους τους "επαναστατες" ενας ανθρωπος που ηταν υπερ των αδυνάτων;
Θα ηθελα να γραψω ολοκληρο το ονοματεπωνυμο αλλα δεν το κανω,οχι γιατι φοβαμαι,αλλα για να ειμαστε δικαιοι θα ηθελα πρωτα να γραψουν αυτοι οι επαναστατες ΠΡΩΤΑ το δικο τους και μετα θα γραψω και το δικο μου,δεν ειναι δικαιο να ξερουν ποιος ειμαι χωρις να γνωριζω και εγω ποιοι ειναι.
ΥΓ: Διαφωνω με την λογικη σας και τις δολοφονιες σας,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΛΕΨΕ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ 3 ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,2 ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΡΦΑΝΑ ΜΙΚΡΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.
ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΠΟΥ ΠΗΔΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΑΘΩΟΥΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.

Ορεστης Δ.

---------

Αφιερωμένο στον Σωκράτη που κατάφερε με το "Τρωκτικό" να ξυπνήσει μια ολόκληρη χώρα.

http://www.youtube.com/watch?v=BY0j0RBx90E&feature=related

Οι δολοφόνοι του θα βρουν την τύχη που τους αξίζει.

Βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αντισταθείτε Έλληνες, αυτή είναι η δική μας χώρα και δεν θα αφήσουμε κανέναν να την ξεπουλήσει.

------

Αισθανομαι την αναγκη να γραψω κατι.Κατι που να εχει νοημα.Κατι που να μην ειναι γραφικο.
Κατι που να μην αναφερεται στην Βαγιανη. Κατι που να μην αναφερεται στον Σωκρατη.
Και ημουν στην κηδεια του εχθες.Δεν ξερω γιατι,αλλωστε δεν τον ηξερα.
Στο καφενειο μολισ ειπα οτι παω στην κηδεια,με κραξανε,μου ειπαν τι δουλεια εχεις,σε
κηδεια δημοσιογραφου πας΄;Kai eipa o΄΄αφελης΄΄ ΄;Δεν ειναι ετσι ρε παιδια εχω αλλη εικονα.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Θεος να τον συγχωρει οχι και μετην ζωη του΄; Aλλα λαμογια ειναι ολοι.
Διαλογος καφενειου θα μου πεις.Ναι εστω και ετσι.
Εμενα ρε παιδια μου εχει δωσει βημα να γραψω τον πονο μου την αδικια που νομιζω οτι υφισταμαι.
Ετσι τον νιωθω δικο μου ανθρωπο.Εχει δεν εχει σχεση με το τροκτικο.Δεν με ενδιαφερει αλλωστε.
Ποιοσ απο τα λαμογια μου εχει δωσει βημα΄;;;
Kανεις.Και ας φωναζω και ας κανω σοβαροτατες καταγγελιες επι συγκεκριμενης υποθεσης,με στοιχεια και
ντοκουμεντα που δεν χωρουν αμφισβητιση.
Ετσι αγαπησα το μπλοκ.Ετσι νιωθω οτι καπου μοιραζομαι αυτα που νιωθω και με απασχολουν.
Αν ανηκε το τροκτικο στον Σωκρατη μπραβο του. Αν του ανηκε μονο η ιδεα του παλι μπραβο του.
Δεν με νοιαζουν οι ΄΄ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ΄΄Δεν με νοιαζει τι και πως.
Με νοιαζει ομως που μια ΜΑΝΑ ειναι μονη πια με, εξοργιζει τουλαχιστον.
Αυριο το πιο πιθανο δεν θα θυμαμαι τιποτε.ΘΑ εστιασω στα προβληματα μου και η ζωη συνεχιζεται...........
Δεν θα σας κουρασω αλλο φιλοι που διαβαζετε το μπλοκ οπως και εγω.
Μπορει να γραφω χωρις ειρμο μπορει λιγοι να καταλαβενετε τι θελω να πω,μπορει πραγματι νατο εχω ΄΄χασει΄΄
πολλα μπορει υπαρχουν και μαλλον με το ΄΄μπορει΄΄ θα πορευομαστε.
Την καλησπερα μου καινα προσπαθουμε ολοι να ειμαστε καλα.

Share on Facebook