Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Στιγματισμένος και ο Άρης


Η ομάδα του Άρη είναι σύμφωνα με δημοσίευμα αγγλικής ιστοσελίδας ανάμεσα στις ομάδες που έχουν στιγματιστεί από χαμένους τελικούς.

Με αφορμή την τρίτη παρουσία των Ολλανδών σε τελικό Μουντιάλ και την ισάριθμη αποτυχημένη προσπάθεια των «οράνιε» να κατακτήσουν το ...
τρόπαιο η ιστοσελίδα «Goal.com» αναφέρθηκε στις ομάδες που έχουν χτυπηθεί από την «κατάρα» των χαμένων τελικών.

Εκτός από την Ολλανδία λοιπόν αναφορά γίνεται στη Γιουβέντους για τους τρεις χαμένους τελικούς του Champions League απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ το 1997, στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1998 και τη Μίλαν το 2003. Αναφορά υπάρχει και στην Ουγγαρία με τους χαμένους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ιταλία το 1938 και τη Δυτική Γερμανία το 1954.

Το δημοσίευμα συνεχίζει μιλώντας για τη Ρεμς και τις δυο ήττες της σε ισάριθμους τελικούς Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 1956 και το 1959 και στη Μπενφίκα με τις 6 αποτυχημένες προσπάθειες σε ευρωπαϊκούς τελικούς το 1963 από τη Μίλαν, το 1965 από την Ίντερ, το 1968 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 1988 από την Αϊντχόφεν και το 1990 από τη Μίλαν.

Τέλος, αναφέρεται και σε διοργανώσεις Κυπέλλων στην Αγγλία και την Ελλάδα. Η Λιντς λοιπόν από το 1961 μέχρι το 1974 ήταν 13 φορές φιναλίστ σε τελικούς χωρίς να καταφέρει να πάρει ένα τρόπαιο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελληνικές ομάδες, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Άρη που εκτός της μιας φοράς που έχει κατακτήσει το Κύπελλο έχει καταφέρει να φτάσει άλλες οκτώ χρονιές στον τελικό χωρίς όμως να πανηγυρίσει την κατάκτησή του.

Χαρακτηριστικά λοιπόν το δημοσίευμα αναφέρει «Ο ελληνικός σύλλογος που πήρε το όνομά του από τον Ολύμπιο Θεό του Πολέμου είναι η ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτυχημένη αναφορικά με την παρουσία της σε τελικούς. Έχει κερδίσει μια φορά το τρόπαιο το 1970 αλλά έχει φτάσει άλλες οκτώ φορές στον τελικό με τις τέσσερις από αυτές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Άουτς».

http://www.theplayer.gr




Share on Facebook